Η συμμαχία Μέρκιουρι και Τζάκσον: Ντουέτο με δύο θρύλους

Φρέντι Μέρκιουρι

frenti merkioyri

Η ανεπανάληπτη φωνή του Φρέντι Μέρκιουρι θα ακουστεί και πάλι σε ανέκδοτα τραγούδια 23 ολόκληρα χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατό του. 

Πρόκειται για τις ερμηνείες του σε τρία ακυκλοφόρητα κομμάτια των «Queen» τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη νέα συλλογή του θρυλικού συγκροτήματος που θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου με τίτλο «Forever Queen».

Το πρώτο ανέκδοτο κομμάτι αφορά στην ηχογράφηση του ιστορικού ντουέτου του Φρέντι Μέρκιουρι με τον Μάικλ Τζάκσον στο τραγούδι «There Must Be More to Life Than This». Το κομμάτι αυτό γράφτηκε από τον Μέρκιουρι το 1981, οι ηχογραφήσεις του όμως δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ από τους Queen.

Δύο χρόνια αργότερα ο Φρέντι Μέρκιουρι επισκέφθηκε τον Μάικλ Τζάκσον στο σπίτι του στο Λος Αντζελες και ηχογράφησε το κομμάτι με τη φωνή του. Η εκδοχή αυτή ωστόσο δεν παρουσιάστηκε ποτέ. Το ίδιο τραγούδι ερμήνευσε ο Μέρκιουρι το 1984 στο πρώτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο «Mr Bad Guy».

Οι διαφορετικές αυτές ερμηνείες των δύο σούπερ σταρ ενώθηκαν και δημιουργήθηκε ένα ολοκαίνουργιο, μεγάλης ιστορικής αξίας ντουέτο. Αποκάλυψη θεωρείται και το κομμάτι «Let Me In Your Hurt Again», που είχε ηχογραφηθεί από το δημοφιλές συγκρότημα για το άλμπουμ «The Works», ωστόσο παρέμεινε στο αρχείο. Το τραγούδι αυτό έρχεται στο φως τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά.

Σάουντρακ

Το τρίτο ανέκδοτο κομμάτι της συλλογής είναι το «Love Kills», που συνέθεσαν ο Φρέντι Μέρκιουρι και ο διάσημος συνθέτης ? παραγωγός Giorgio Moroder για το σάουντρακ της αποκατεστημένης έκδοσης της κλασικής βουβής ταινίας του 1927 «Metropolis». Αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα είναι ότι ο Μέρκιουρι είχε ηχογραφήσει μια σόλο χορευτική εκδοχή του κομματιού. Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι υπήρχε και μια δεύτερη ακουστική εκδοχή του κομματιού, σε μορφή μπαλάντας, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη των Queen και θα ακουστεί τώρα για πρώτη φορά.

Η συλλογή θα κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, σε μονό και σε διπλό CD.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ

Πηγή: ethnos.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…