Newsroom

Newsroom

Η συγκινητική ιστορία του αριστούχου Σαϊντού: «Πρώτα θα παρελάσει, μετά θα απελαθεί (video)

Το ταξίδι του Σαϊντού ξεκίνησε από τη Γουινέα σε ηλικία 16 ετών - Σήμερα περιμένει να απελαθεί αφού πρώτα θα παρελάσει στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 

saidou

Συγκίνηση και οργή έχει προκαλέσει η ιστορία του 18χρονου πρόσφυγα από τη Γουινέα, Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος αφού έλαβε απορριπτική απόφαση στο αίτημα ασύλου, πλέον βρίσκεται στη τραγική θέση να περιμένει την απέλασή του που θα έρθει λίγες μέρες αφότου παρελάσει.

Ο Σαϊντού Καμαρά (η φωτογραφία του οποίου είναι από συνέντευξη που έδωσε στο popaganda) ήρθε κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα πριν από τρια χρόνια ως ασυνόδευτος πρόσφυγας. Τα σοβαρά προβλήματα οικογενειακής βίας και διακρίσεων που αντιμετώπιζε στη χώρα του, τον ανάγκασαν να ξεκινήσει ένα ταξίδι με κίνδυνο ακόμα και την ίδια του τη ζωή, προκειμένου να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο και μια ελπίδα για ένα αξιοπρεπές μέλλον. 

Το ταξίδι του Σαϊντού ξεκίνησε από τη Γουινέα. Δεύτερος σταθμός ήταν η Σενεγάλη. Έπειτα κατάφερε να περάσει στην Τουρκία και από εκεί έφτασε ναυαγός στην Κάλυμνο τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών.

Σύμφωνα και με πληροφορίες που δημοσιεύονται στη συνέντευξη που παραχώρησε στο popaganda, ο Σαϊντού έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, συνδέθηκε με παρέες, έμαθε τη γλώσσα, παρακολούθησε σεμινάρια και γενικά έκανε αυτά που προβλέπονται σε μια διαδικασία ένταξης. Ωστόσο, το Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει, κάτι που του προκαλεί τρόμο και απειλεί να διαλύσει όσα έχει κατορθώσει μέχρι τώρα.

«Πρώτα θα παρελάσει ο Σαϊντού και μετά θα απελαθεί»

Μόνο ρίγη και οργή μπορούν να προκαλέσουν τα όσα αφηγήθηκε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Νικόλα Κακλαμάνου, διευθυντής στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου , ο οποίος επεσήμανε ότι η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον νεαρό πρόσφυγα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία. Έκανε φίλους ζωής. Αυτές τις ημέρες στο σχολείο και στο δήμο μας υπάρχει ένα μοναδικό ξέσπασμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς», ενώ πρόσθεσε ότι οι όλοι έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τον μαθητή.

Επιπλέον ανέφερε ότι:«Τα ίδια τα παιδιά είναι εκείνα που δεν θέλουν να στερηθούν τον φίλο τους, όπως και το σχολείο μας δεν θέλει να χάσει το μαθητή του»

Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»: «Βρισκόμαστε στο πλάι του Σαϊντού»

Με σκληρή ανακοίνωση τοποθετήθηκε το Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής «Ορίζοντες» ενάντια στην απορριπτική απόφαση για την αίτηση ασύλου που είχε υποβάλει ο Σαϊντού Καμαρά.

Όπως αναφέρει το Δίκτυο Νέων μεταναστευτικής Καταγωγής: «Αποδοκιμάζουμε την απόφαση που απορρίπτει το αίτημα ασύλου του Σαϊντού Καμαρά και βρισκόμαστε στο πλάι του ίδιου και κάθε ανθρώπου που χρήζει προστασίας από την ελληνική κοινωνία».

Μάλιστα, ζητούν από τις Ελληνικές αρχές να επανεξετάσουν το αίτημα απόδοσης ασύλου ώστε να επιτραπεί στον Σαϊνοτύ «να κάνει πράξη τα όνειρά του για μία καλύτερη ζωή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το Δίκτυο Νέων μεταναστευτικής Καταγωγής:

Ονειρεύομαι και δε θέλουν να μ’ αφήσω να ονειρεύομαι. Κατά την άποψη μου κανείς δεν πρέπει να σταματάει ένα νέο άνθρωπο από το να ονειρεύεται. Έχω τόσα πολλά να κάνω.” 

Αυτά, μεταξύ άλλων, ήταν τα λόγια του νεαρού Σαϊντού Καμαρά ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Ο Σαϊντού κατέβαλε τεράστια προσπάθεια να μάθει την ελληνική γλώσσα και τα κατάφερε, παρακολούθησε σεμινάρια, κοινωνικοποιήθηκε,  έκανε φίλους και γενικά ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ένταξης. 

Μετά από τόση προσπάθεια και αφού άρχισε να ελπίζει, μια απόφαση που απορρίπτει το αίτημα ασύλου που είχε καταθέσει έρχεται να καταστρέψει τα όνειρα του Σαϊντού για ένα νέο ξεκίνημα. Η απόφαση αυτή θέτει ξανά τον ίδιο σε καθεστώς ανασφάλειας μετά από σχεδόν 2.5 χρόνια παραμονής του στην Ελλάδα. 
Αποδοκιμάζουμε την απόφαση που απορρίπτει το αίτημα ασύλου του Σαϊντού Καμαρά και βρισκόμαστε στο πλάι του ίδιου και κάθε ανθρώπου που χρήζει προστασίας από την ελληνική κοινωνία. 

Είμαστε υπέρ μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας που ενισχύει και βοηθάει με κάθε δυνατό τρόπο τους ανθρώπους που ονειρεύονται το μέλλον τους μέσα στην ελληνική κοινωνία. Ένας από αυτούς είναι και ο Σαϊντού Καμαρά και είμαστε μαζί του. 

Καλούμε τις αρχές να επανεξετάσουν το αίτημα του Σαϊντού και να του επιτρέψουν να κάνει πράξη τα όνειρά του για μία καλύτερη ζωή.»

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Zantac FAQs img

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη.

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

0359vissikareb0710

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

Τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

«Είδα την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Columbia» - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε πως η…