Η συγκέντρωση του Τραμπ στην Τάλσα πιθανόν αύξησε τα κρούσματα κορονοϊού

Έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται στην περιοχή το τελευταίο διάστημα

τραμπ 1

Η προεκλογική συγκέντρωση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι κινητοποιήσεις στην Τάλσα (Οκλαχόμα) τον περασμένο μήνα «πιθανόν» συνέβαλαν στην έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης από την κορονοϊό στην περιοχή που καταγράφεται το τρέχον διάστημα, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας υγείας χθες Τετάρτη.

«Ναι, αυτή τη στιγμή καταγράφουμε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και όπως γνωρίζετε είχαμε σημαντικά γεγονότα τις τελευταίες λίγες εβδομάδες που πιθανόν συνέβαλαν σε αυτό», επισήμανε ο Μπρους Νταρτ, διευθυντής της υπηρεσίας υγείας της πόλης και της κομητείας Τάλσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Τις προηγούμενες ημέρες επιβεβαιώσαμε σχεδόν 500 κρούσματα και ξέρουμε πως είχαμε μεγάλες συγκεντρώσεις πριν από δύο εβδομάδες και κάτι», διευκρίνισε ο Νταρτ ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν εννοούσε την προεκλογική συγκέντρωση του αμερικανού προέδρου και τις διαδηλώσεις εναντίον των φυλετικών, κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων που έγιναν σε αντίδραση.

«Επομένως, υποθέτω απλά συνδέουμε τις τελείες», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το dpa και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τραμπ διεξήγαγε τον περασμένο μήνα στην Τάλσα την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση αφότου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επικρίθηκε από ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας διότι προσέλκυσε χιλιάδες ανθρώπους στην προεκλογική συγκέντρωσή του σε κλειστό γυμναστήριο, χωρίς να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Η ίδια η εκστρατεία του Τραμπ ανάρτησε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη αποποίηση ευθύνης στον ιστότοπό της πριν από την εκδήλωση, τονίζοντας προς τους ανθρώπους που επρόκειτο να πάνε σε αυτήν πως «αναλαμβάνουν όλους τους κινδύνους» που συνδέονται με την έκθεσή τους στον κορονοϊό.

Στην κομητεία Τάλσα καταγράφονται 72 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 4.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…