Newsroom

Newsroom

Η στιγμή που ο Φουρθιώτης φωνάζει να συλληφθεί ο φωτορεπόρτερ του Documento (εικόνες)

Οι εικόνες του φωτορεπόρτερ του Documento Μάριου Μπίκου, την ώρα που ο Μένιος Φουρθιώτης ζητά από τη φρουρά στα δικαστήρια στην Ευελπίδων να συλλάβει τον φωτογράφο. 

2021 0330 15200700

Επί μέρες η αστυνομία διαψεύδει δηλώσεις του Αντιδημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου ο οποίος αποκάλυψε πως ο Φουρθιώτης βρίσκεται σε προστασία με 14 οχήματα της ασφάλειας και 9 αστυνομικούς.

Ωστόσο, ο φωτογραφικός φακός του Documento κατέγραψε τον Φουρθιώτη με συμβατικές πινακίδες που δε δηλώνονται και συνοδεία άλλων αστυνομικών με μηχανές.

Ο Φουρθιώτης ζήτησε να σηλληφθεί ο φωτορεπόρτερ. Η δικηγόρος του και η φρουρά του, του συνέστησαν να μην προβεί σε αυτή την κίνηση. Ωστόσο, ο παρουσιαστής επέμενε λέγοντας: «θα το κάνω γιατί είναι του Documento».

Υπενθυμίζεται ότι μια ακόμα άνευ προηγουμένου πρόκληση σημειώθηκε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς συνέλαβαν τον φωτορεπόρτερ του Documento, Μάριο Ραφαήλ Μπίκο, o οποίος τράβηξε φωτογραφία η οποία αποδεικνύει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είναι υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση με θωρακισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Στις εικόνες του Μάριου Μπίκου που ακολουθούν ο Μένιος Φουρθιώτης απαθανατίζεται να φωνάζει στη φρουρά των δικαστηρίων στην Ευελπίδων, να συλλάβει τον φωτορεπόρτερ. 

 

 

Την παράνομη κράτηση συνέχισε αστυνομικός που ανήκει στη φρουρά των δικαστηρίων και αρνείται, έως αυτή τη στιγμή, να δώσει τα στοιχεία του. Μάλιστα, η δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη ζήτησε από τον φωτορεπόρτερ να υπογράψει… έγγραφο αποχώρησής του από τον δημόσιο χώρο των δικαστηρίων και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κάποια από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει.

Φυσικά, ο φωτορεπόρτερ αρνήθηκε και ενώ ακόμα δεν έχει υποβληθεί σε βάρος του μήνυση, αστυνομικός που δηλώνει ότι είναι από το Α.Τ Κυψέλης εξακολουθεί να του συμπεριφέρεται σαν να είναι κρατούμενος. Μάλιστα ενώ ο αστυνομικός έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία που δηλώνουν την ταυτότητα του φωτορεπόρτερ, δηλώνει ότι θα πρέπει να μεταβούν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…