Τις ηχογραφήσεις του Eurogroup κατέθεσε ο Βαρουφάκης στη Βουλή (video)

Αρνήθηκε να τις παραλάβει ο πρόεδρος της Βουλής: «Δε θα γίνω αχθοφόρος του κ. Βαρουφάκη», δήλωσε.

5033741

Σε μια κίνηση που ξάφνιασε πολλούς προχώρησε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καταθέτοντας στη βουλή στικάκι με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup την κρίσιμη περίοδο του 2015.

«Επειδή σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου είναι καθ’όλα νόμιμη η ηχογράφηση στο Eurogroup αυτών των απαράδεκτων που έλεγαν οι Τροικανοί και ήθελαν να συντρίψουν τους δικούς σας (σ.σ. απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη) ψηφοφόρους, όχι μόνο του ψηφοφόρους της Αριστεράς, που ήθελαν να εξευτελίσουν την Ελλάδα στο σύνολό της, που δεν κατέθεταν ποτέ καμία τεχνοκρατικά άρτια πρόταση, που απέρριπταν όλες τις δικές μας άρτιες προτάσεις», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Αν θέλετε ν’ ακούσετε τι γινόταν εκεί μέσα, εδώ έχω τις ηχογραφήσεις κύριε πρόεδρε. Αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια τον τρόπο με τον οποίο θα τις κοινοποιήσετε στα μέλη του κοινοβουλίου», τόνισε, καταθέτοντας στα πρακτικά τον φάκελο.

Αρνήθηκε τις ηχογραφήσεις ο Τασούλας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής δεν έκανε δεκτές τις ηχογραφήσεις επιστρέφοντάς τες πίσω στον πρόεδρο του ΜεΡΑ25.

«Ο κ. Βαρουφάκης, λίγα λεπτά πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, άφησε με τον χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό» προς τον πρόεδρο της Βουλής, από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΜέΡΑ25, έναν φάκελο. Προεξόφλησε, στην ομιλία που έκανε πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, ότι το περιεχόμενο αυτού του φακέλου αφορά εις την εκ μέρους του κρυφή μαγνητοφώνηση πρακτικών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ και με τον τρόπο αυτό προφανώς μου δίνει το δικαίωμα, όπως είπε, πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερού του φίλου, μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήθελα να πω ότι όταν κάποιος αισθάνεται πως πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία, να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις που κάνει, πρέπει αυτή την πρωτοβουλία να την υλοποιεί με δική του ευθύνη.

Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ούτε τη Βουλή, ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη, εν προκειμένω. Συνεπώς καλώ αμέσως έναν κλητήρα και επιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή του κ. Βαρουφάκη. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο ίδιος να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων», τόνισε ο Κώστας Τασούλας.

 

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.