Newsroom

Newsroom

Η στιγμή που η Χαμάς απελευθερώνει τους πρώτους ομήρους

Στη δημοσιότητα βίντεο με την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς.

χαμασ

Δεκάδες όμηροι που έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια της Χαμάς απελευθερώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και επέστρεψαν στο Ισραήλ.

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσαν ότι 24 αιχμάλωτοι απελευθερώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα).

Οι εθνικότητες περιλαμβάνουν 13 Ισραηλινούς, 10 υπηκόους Ταϊλάνδης και έναν Φιλιππινέζο. Οι τελευταίες ομάδες αφέθηκαν ελεύθεροι στο πλαίσιο ξεχωριστής συμφωνίας μεταξύ της Χαμάς και της αιγυπτιακής κυβέρνησης.
Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε τα ονόματα των Ισραηλινών, στα οποία περιλαμβάνονται παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι.

Αυτό φαίνεται να είναι το πρώτο βίντεο της Χαμάς που δείχνει τη στιγμή της παράδοσης των ομήρων στη ΔΕΕΣ (Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού).

 

Όλοι οι όμηροι φέρεται να μεταφέρθηκαν με οχήματα του Ερυθρού Σταυρού σε ισραηλινή αεροπορική βάση, όπου ολοκληρώθηκε η σωματική και ψυχική τους αξιολόγηση, ανέφερε η εφημερίδα The Time of Israel.

Ο εκπρόσωπος των IDF Daniel Hagari επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι και οι 24 όμηροι υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και είναι σε καλή κατάσταση.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε ένας από αυτούς που επιστρέφουν απόψε στην πατρίδα τους έχει ακόμα ένα μέλος της οικογένειάς του που έχει δολοφονηθεί ή κρατείται αιχμάλωτος στη Γάζα», είπε.

«Το θέαμα των ομήρων που επέστρεψαν στην πατρίδα τους και πέρασαν στο Ισραήλ μας έδωσε μια μεγάλη αίσθηση ανακούφισης και όμως οι καρδιές μας πηγαίνουν προς όλους τους άλλους ομήρους που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα».