Η Σπυράκη κατηγορεί την κυβέρνηση της χώρας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και καλεί την Ευρώπη να τη "συμμορφώσει" (βίντεο)

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, με ομιλία της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, εξαπέλυσε η Μαρία Σπυράκη. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την ελληνική…

2076082

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, με ομιλία της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, εξαπέλυσε η Μαρία Σπυράκη.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και την αύξηση της συμμετοχής των ιδιωτών.

Η Μαρία Σπυράκη κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση της χώρας στην χθεσινή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για «ακραία αριστερή ιδεολογία» και για φλέρτ με τη Ρωσία ενώ κάλεσε την Ευρώπη να τη… «συμμορφώσει».

Ολόκληρη η παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη:

«Δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε σήμερα στο απαραίτητο πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην ΕΕ, λόγω ιδεοληπτικών τροπολογιών της Aριστεράς. Είναι αυτές οι ίδιες ιδεοληψίες που οδηγούν την κυβέρνηση και στη χώρα μου την Ελλάδα, να αυξάνει την εξάρτηση από έναν και μοναδικό πάροχο της Ρωσία, υπονομεύοντας την ενεργειακή ασφάλεια. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ακραίας αριστερής ιδεολογίας και του αρμόδιοι υπουργού Π. Λαφαζάνη.

Αλήθεια τι θα σημάνει για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, για την προμήθεια αερίου από πολλαπλούς προμηθευτές αν δεν προχωρήσει ο αγωγός ΤΑΡ και συνεχιστεί το παιχνίδι με τον Τurkish Stream για τον οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχουν κονδύλια;

Τι συνεπάγεται για την ενιαία αγορά ενέργειας και τελικά για την ενεργειακή ασφάλεια η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗΣ (sic), η άρνηση να αυξήσει τη συμμετοχή των ιδιωτών μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, να πληρώσει εντέλει τις οφειλές στους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας; Το ψήφισμα είναι απαραίτητο για να προχωρήσει η ενεργειακή ασφάλεια. Είναι όμως προϋπόθεση, κυβερνήσεις κρατών μελών όπως η ελληνική που δεν εργάζονται για την Ενιαία Αγορά Ενέργειας να συμμορφωθούν σε αυτή την κατεύθυνση».

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…