Η Σοφία Σακοράφα για τις προεδρικές εκλογές στη Βολιβία

Στη Βολιβία βρέθηκε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα για τις προεδρικές εκλογές ως εκπρόσωπος της ευρωομάδας της αριστεράς (GUE/NGL). «Θεωρώ τον εαυτό μου…

Στη Βολιβία βρέθηκε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα για τις προεδρικές εκλογές ως εκπρόσωπος της ευρωομάδας της αριστεράς (GUE/NGL).

«Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έζησα την εκλογική διαδικασία στη Βολιβία, ως απεσταλμένη της GUE/NGL και του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η κ. Σακοράφα και πρόσθεσε: «Το πρώτο που θέλω να επισημάνω είναι ο πλήρης σεβασμός σε εθνοτικές ομάδες του πληθυσμού, η απρόσκοπτη και ισότιμη συμμετοχή και εκπροσώπηση, καθώς και το πόσο στηρίζεται η εκπροσώπηση των γυναικών».

«Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να διδαχθούμε, για την αντιμετώπιση προβλημάτων, αυτών που στην Ευρώπη ονομάζουμε “μειονότητες”» σημείωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κ. Σακοράφα τόνισε, ακόμη, την αίσθηση που αποκόμισε για το πώς αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία οι πολίτες της Βολιβίας. «Είναι μια ιδιαίτερη αντίληψη που ξεφεύγει από την κουλτούρα μας και η οποία εκφράζεται με έναν πολύ απλό τρόπο, ότι αυτό είναι κτήμα τους και το υπερασπίζονται, θεωρώντας αδιαπραγμάτευτη τη διαφάνεια. Ειλικρινά θα ήθελα αυτή η συμπεριφορά, κι αυτή η πηγαία πίστη για τη δημοκρατία να χαρακτήριζε και πολλές από τις Ευρωπαϊκές διαδικασίες» επισήμανε.

Χαιρέτισε εκ μέρους των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την επανεκλογή του Έβο Μοράλες, στην προεδρία για τρίτη συνεχόμενη φορά, προσθέτοντας ότι δεν αφορά μόνο στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του ίδιου, αλλά αντανακλά το πείσμα του λαού της Βολιβίας, να υπερασπιστεί, αλλά και να προαγάγει αυτά που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα.

«Η μαζική συμμετοχή, το άριστο κλίμα και ο ενθουσιασμός του Βολιβιανού λαού στην εκλογική διαδικασία μου επέτρεψαν να φύγω από τη χώρα με τη βαθιά πίστη ότι σ’ αυτό το διαρκή αγώνα θα βγει νικητής» σημείωσε η Σοφία Σακοράφα.  

 

 

Ο Γιάννης Αγγελάκας για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με την Όλια Λαζαρίδου στη «Nέκυια»

Ο Γιάννης Αγγελάκας για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με την Όλια Λαζαρίδου στη «Nέκυια»

«Ονειρεύτηκα μια υποβλητική αφήγηση της Οδύσσειας» δηλώνει ο Γιάννης Αγγελάκας και έρχεται, για πρώτη φορά,…