Η Σοφία Αρβανίτη τραγουδά Θανάση Παπακωνσταντίνου (video)

Το ολοκαίνουργιο κλιπ από τα «Αλαβαρντάχαλα» της Σοφίας Αρβανίτη είναι η κατάθεση της στα «Έρημα κορμιά» του Θανάση Παπακωνσταντίνου 

33899161 2054036101536544 7206700104709832704 o

Το ότι η Σοφία Αρβανίτη επέλεξε να πει σε β’ εκτέλεση (στουντιακή) τα «Έρημα κορμιά», ένα τραγούδι που σφράγισε η Μελίνα Κανά, τη δικαιώνει ως καλλιτέχνιδα ακομπλεξάριστη και τολμηρή. Σε μιαν άλλη χώρα ενδεχομένως να μην ίσχυαν οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί, αν υποτεθεί πως τα ανομοιογενή «παντρέματα» στην τέχνη είναι αυτονόητα σχεδόν και καθόλου απρόβλεπτα. Από το ντουέτο του «dark» Nick Cave με τη…«λάιτ» Kylie Minogue μέχρι την επιλογή της Έλλης Πασπαλά να τραγουδά στα live της το «Frozen» της Madonna, τα στεγανά έχουν καταρριφθεί πλήρως και πολλοί καλλιτέχνες του τραγουδιού απλά βγάζουν απ’ τα χείλη τους ότι μιλάει στην ψυχή τους. 

Τα «Έρημα κορμιά» κυκλοφόρησαν πρώτη φορά το 1996 στο μεγάλο δίσκο του Θανάση Παπακωνσταντίνου, «Της αγάπης γερακάρης», με ερμηνεύτρια την τότε μούσα του, Μελίνα Κανά. Τα επόμενα χρόνια και σε ένα βάθος δεκαετίας, έγιναν τραγούδι – σήμα κατατεθέν του δημιουργού και της τραγουδίστριας, αναπόσπαστο μέρος των διονυσιακών συναυλιών τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία. Κι εκεί που κανείς μέχρι σήμερα, 22 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού, δεν τόλμησε να το «πειράξει», το επιχειρεί πρώτη η Σοφία Αρβανίτη, η «Ποπ Ιέρεια» των 90s, η οποία μας εξέπληξε, φανερώνοντας μιαν άλλη, πιο alternative, καλλιτεχνική περσόνα της. 

Τη διασκευή και την ενορχήστρωση για την Αρβανίτη επιμελήθηκε ο Αλέξης Τσελίκης, αλλάζοντας αρκετά τη ρυθμολογία του τραγουδιού και προσδίδοντας του έναν heavy rock/ psychedelic ήχο – δηλαδή έχουμε διασκευή με τα όλα της και όχι επανεκτέλεση! Να τι είχε δηλώσει σχετικά η ίδια η Αρβανίτη στη μεγάλη συνέντευξη της στο koutipandoras.gr πριν μερικούς μήνες:

– Μίλησε μου και για τη διασκευή στα ”Έρημα κορμιά” του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Δική σου επιλογή ήταν; 

Το κομμάτι αυτό το λατρεύω και το άκουγα για χρόνια με τη Μελίνα Κανά, όπως και πιο μετά με τη Μάρθα Φριντζήλα και με τη Ματούλα Ζαμάνη. Εννοείται πως άκουγα γενικά τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Κάποια στιγμή ένας συνεργάτης μου στο στούντιο ”Πολυφωνική” είχε μαζί του μερικές ροκ διασκευές σε τέτοιου ύφους κομμάτια. Με έφερε σε επαφή με τον Αλέξη Τσελίκη που είχε φτιάξει τα ”Έρημα κορμιά”. Μου άρεσε πολύ ενορχηστρωτικά, το τραγούδησα, το στείλαμε στον δημιουργό και έδωσε την άδεια.

– Μίλησες καθόλου με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου; 

Όχι. Θα ήθελα πολύ, αν και έχω ακούσει ότι έκανε πρόσφατα ένα δίσκο με τον Σωκράτη Μάλαμα.

* Σοφία Αρβανίτη – «..λίγο πριν τα 30» – Live στο Black Box Methodia – Παρασκευή 30 Νοεμβρίου.

Η Σοφία Αρβανίτη ανεβαίνει στην σκηνή του Black Box Methodia σε ένα live έκπληξη από την ως τώρα μουσική της διαδρομή! Θα ακουστούν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από τις συνεργασίες της με τους Μιχάλη Ρακιντζή, Σπύρο Πάζιο, Κώστα Χαριτοδιπλωμένο, Σοφία Βόσσου, Ανδρέα Λάμπρου, αλλά και τραγούδια από την τελευταία της δουλειά με τίτλο «Αλαβαρντάχαλα – τραγούδια των καιρών»

Παίζουν οι μουσικοί «Από την πόλη έρχονται» με τη Χριστίνα Ιωαννίδη στα φωνητικά, ενώ θα δώσουν το παρόν γνωστοί και αγαπημένοι καλεσμένοι.

Η συναυλία θα ηχογραφηθεί.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου
Black Box Methodia
Αγίου Όρους 15 – Βοτανικός

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο