Newsroom

Αντώνης Ρηγόπουλος, Δανάη Κισκήρα - Μπαρτσώκα

Η «σοβαρή Χρυσή Αυγή» στο site του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Αρθρογράφος στο site του Μπογδάνου, στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο οποίος έχει καταδικαστεί για επίθεση σε μέλη του ΣΕΚ

4856850

Στο meaculpa, site του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου (το οποίο έχει πια περάσει στο όνομα της συζύγου του) αρθρογραφεί όπως φαίνεται ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και έχει καταδικαστεί για επίθεση σε μέλη του ΣΕΚ (Απόφαση 4020/2006 Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Εφετείο) Αθηνών), οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς το 2001 στην Ευελπίδων αλλά και για επίθεση σε ομάδα αντιφασιστών τον Ιανουάριο 2010 στην Πανόρμου (πρωτοδίκως).

Ο Παπαγεωργίου ήταν επίσης συγκατηγορούμενος του Χ. Κουσουμβρή στη δίκη για το μαχαίρωμα του Πάρη Χρυσού έξω από το Πολυτεχνείο το 2002 όπου και τελικά αθωώθηκε.

Ο ίδιος έχει δουλέψει ως αρχισυντάκτης στο παρελθόν στην ακροδεξιά εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος, όπου ήταν για χρόνια εκδότης ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Δ. Ζαφειρόπουλος ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1996 για επίθεση σε βάρος μελών της ΟΣΕ στην Κυψέλη, στη γνωστή για τις απόψεις της Ελεύθερη Ώρα και στο ακροδεξιό περιοδικό patria.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 λίγους μήνες μετά την επίθεση στην Πανόρμου κατέβηκε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κεντρικού τομέα Αττικής με τον συνδυασμό Αττική Οδός (ΛΑΟΣ) με τους Άδωνη Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη και δήλωνε:

«(…) η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της καταστολής οποιασδήποτε κίνησης δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της «πολυπολιτισμικότητας» και του νέου οικονομίστικου «πατριωτισμού» που σιχαίνεται κάθε έννοια εθνικής ταυτότητας. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι το σύνολο του πατριωτικού χώρου βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν δυνάμει «προφυλακισμένο» και προκύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες. Εκτός από μέσα πίεσης, χρειάζονται και κάποια άλλα πράγματα. Χρειάζεται η άμεση πρόσβαση των τοπικών κοινωνιών στους χώρους λήψεως αποφάσεων.

Αυτούς τους δύο ρόλους φιλοδοξώ να παίξω μέσω της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο του Άδωνη Γεωργιάδη και του Θάνου Πλεύρη, δύο ανθρώπων, τους οποίους ούτως ή άλλως έχω ένα ηθικό χρέος, – ανάμεσα σε πολλούς άλλους – λόγω της άψογης στάσης τους, κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής μου. Εν μέσω μιας κοινωνίας σε αναβρασμό, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της παρουσίας ενός τεραστίου αριθμού λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, θεωρώ χρέος μου το να προσπαθήσω να μεταφέρω τη φωνή των πολιτών της Αθήνας όπου μπορώ, όπως άλλωστε κάνω όσα χρόνια ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία, μέσα από όποιο δίαυλο έχω πρόσβαση».

Άραγε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος συντάσσεται με τον πρώην «σύντροφο» του Δημήτρη Παπαγεωργίου στο ΛΑΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος δήλωνε πριν λίγους μήνες ότι «τα πολύ ναζιστικά δεν τα μπορεί»;

Το αν το meaculpa.gr, αρχίζει να μετατρέπεται πλέον σε «όργανο» της «σοβαρής Χρυσής Αυγής», τώρα που το αυθεντικό ναζιστικό έντυπο έβαλε λουκέτο, μένει να φανεί. 

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων