Newsroom

Newsroom

Η σκηνοθεσία του δημόσιου προσώπου – Νέο βιβλίο από τον Γιώργο Λακόπουλο

Έως το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Καστανιώτη  το νέο βιβλίο  του δημοσιογράφου  Γιώργου Λακόπουλου με τίτλο : «Η σκηνοθεσία του δημόσιου προσώπου»

16729578 1449659348400606 1476796424616616622 n

Το βιβλίο  διερευνά  τη σχέση της πολιτικής με την επικοινωνία και τους κανόνες στους οποίους υπόκειται όποιος προσέρχεται για να  δράσει στο δημοσιο  χώρο. Είναι ένας οδηγός για πολιτικούς και πολιτευόμενους.

Αυτός χώρος  είναι εξ αρχής σκηνοθετημένος και για  να πετύχει τους στόχους του  πρέπει να αυτοσκηνοθετηθεί.

Το βιβλίο επιχειρεί να απαντήσει σε συναφή ερωτήματα. Που συναντώνται η  Πολιτική και η Επικοινωνία και πως αλληλοεπηρεάζονται;  Πως διαμορφώνεται το ύφος της δημοσίας παρουσίας;  Τι είναι  η στρατηγική , τι είναι τα ΜΜΕ  και πως εκπαιδεύεται το δημόσιο πρόσωπο; 

Με τροπο οι πολιτικοί μπορούν να διεκδικήσουν το  ρόλο του πρωταγωνιστή  σε μια παράσταση στην οποία ο χρόνος αποφασίζει για όλα;

Είναι ένα εγχειρίδιο που θα κανει πολιτικους και πολιτευόμενους, αλλά και απλούς πολίτες, να αναθεωρήσουν όσα πίστευαν για την πολιτική και την επικοινωνία.

Βιογραφικά στοιχεία του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος γεννήθηκε το 1956 στα Θεοδώριανα Άρτας και από το 1979 ζει στην Αθήνα. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα Το Βήμα, όπου εργάζεται από το 1984. Επίσης έχει εργαστεί στις εφημερίδες Τα Νέα, Ελεύθερη Γνώμη, Εξόρμηση, στα περιοδικά Ένα και Ταχυδρόμος, στην ΕΡΤ, στο Mega και στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Το 1999 κυκλοφόρησε το πολιτικό αφήγημα Το μυθιστόρημα του ΠΑΣΟΚ –μεγάλο μέρος του οποίου είχε δημοσιευθεί προηγουμένως σε συνέχειες στο Βήμα– το οποίο συνάντησε ευρεία αποδοχή. Είναι παντρεμένος με την Ολυμπία Παπαγιαννακοπούλου κι έχουν δυο κόρες, τη Νιόβη και τη Βίκη, που είναι σήμερα φοιτήτριες.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…