Η σιωπή των… τσοπάνηδων!

Η αφωνία των Μητσοτάκη - Σαμαρά - Βενιζέλου - Λοβέρδου - Στουρνάρα κ.ά., μάλλον οφείλεται στο μετατραυματικό σοκ που τους προκάλεσε το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που απαλλάσσει τους “σκευωρούς της Νοβάρτις”

AP Novartis 0

Η αφωνία των Μητσοτάκη – Σαμαρά – Βενιζέλου – Λοβέρδου – Στουρνάρα κ.ά., μάλλον οφείλεται στο μετατραυματικό σοκ που τους προκάλεσε το αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που απαλλάσσει τους “συμμορίτες”, τους “σκευωρούς της Νοβάρτις”, τους θαμώνες του “υποκόσμου” και “ελευθεροδολοφόνους”. Τα σιχάματα της κοινωνίας που σήκωσαν κεφάλι. Που δεν αφήνουν τους αγγελικά πλασμένους και ηθικά “αμόλυντους” προσκόπους του πάλαι ποτέ Σαμαρο-βενιζελισμού να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους. Εξαίρεση στην αφωνία αποτελεί ο γνωστός θεατράλε κωλοτούμπας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος με την ίδια ευκολία που δήλωνε “θα τους λιώσω, θα τους γδάρω τους σκεωρούς του Τσίπρα, θα τους κυνηγήσω μέχρι να πεθάνω ( sic)”, λέει σήμερα χωρίς ίχνος ντροπής: “Για οποιονδήποτε κατηγορήθηκε για σκευωρία, για εμένα έχει τελειώσει. Είναι αθώοι. Δε χρειάζεται να ζητήσω συγγνώμη. Αποσύρονται όλα. Έληξε”. Έτσι απλά μιλάνε οι μπαγαπόντηδες της πολιτικής!

Σιγά μην καταδεχτούν οι υπόλοιποι να σχολιάσουν βουλεύματα που απαλλάσσουν παρακατιανούς! Δεν πρόκειται για αφωνία λόγω ασθένειας, απογοήτευσης, ντροπής, τύψεων, θλίψης, ενοχής, εξευτελισμού, ανυποληψίας ή ατιμίας. Απλώς για αυτούς οι “σκευωροί” θα μείνουν για πάντα σκευωροί. Δεν είναι δυνατόν ν’ απολογηθεί ο νευρικός εραστής του ψεύδους Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έγινε ρόμπα για ακόμα μια φορά στο άδειο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιδιώκοντας να δικαιολογήσει με φαιδρότητες την κατρακύλα της χώρας στην 108η θέση στην ελευθερία του τύπου. Δεν είναι δυνατόν να ζητήσουν συγγνώμη από τον Βαξεβάνη, την Παπαδάκου ή την Τουλουπάκη, δυσθεόρατα πολιτικά μεγέθη όπως ένας παντελονάτος Σαμαράς τσ’ αντρικής σχολής, ή ένας “σοφός” Βενιζέλος με τη βούλα του …Κυριάκου, ή ένας έξαλλος Λοβέρδος που οργάνωνε, λέει, να σπάσει τη μύτη του Τσίπρα, ή ένας Στουρνάρας παντός καιρού και …καιροσκοπισμού. Οι τσοπάνηδες της πολιτικής επιλέγουν τη σιωπή!

Αυτά τα πολιτικά παλικάρια έχουν μάθει να παίζουν σε γήπεδα με χόρτο, στα Γουέμπλεϊ της πολιτικής και όχι σε ξερό και χωρίς κερκίδες. Έχουν στο πλευρό τους την αφρόκρεμα της α(θ)λητικής δημοσιογραφίας με τα “αληθή” δημοσιεύματα περί: “της μεγαλύτερης πολιτικής σκευωρίας της Μεταπολίτευσης… Διότι η υπόθεση Παπαγγελόπουλου είναι η υπόθεση μιας παραδικαστικής, παραδημοσιογραφικής (και τελικά) παρακρατικής κομπανίας που εκτελούσε συμβόλαια” (Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

Αυτά και άλλα παρόμοια έγραφαν οι ανόητοι οι οποίοι ωστόσο παραμένουν αμετανόητοι γράφοντας: “Έτσι βγήκε ένα βούλευμα που μπάζει κι από τους φωταγωγούς… για να πέσει στα μαλακά η Τουλουπάκη” (Πρετεντέρης 5/7, στα ΝΕΑ).

Όταν έχεις μάθει να παίζεις στο χορτάρι είναι εύκολο να διαχειρίζεσαι τις δυσκολίες. Έχεις κάνει σπουδαίες μεταγραφές: την διαφθορά, την διαπλοκή, τη μίζα, την αθλιότητα, τη συκοφαντία, το ψέμα, το φόβο. Αν δεν κερδίζεις από τα σφυρίγματα του διαιτητή που τα έχει πιάσει, αν ο αντίπαλος σε έχει βάλει στα δίχτυα, αν δεν έχει αποτέλεσμα το τσεκούρωμα του αντιπάλου και η άμυνά σου είναι σουρωτήρι, τότε αναφωνείς …παλικαρίσια: “Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς”. Κωλώνουνε μωρέ τα παλικάρια;

Για να σοβαρευτούμε: Το θάψιμο της ξεφτίλας της “σκευωρίας Νοβάρτις” θα είναι διαρκές από το καθεστώς και τους υποστηρικτές του. Εν όψει των εκλογών θα κάνουν το μαύρο άσπρο ταΐζοντας σανό τους έτοιμους από καιρό να το καταναλώσουν. Έχουν υπεροπλία στα ΜΜΕ, έχουν γκεμπελίστικη τεχνογνωσία στην προπαγάνδα και στον μαζικό εκμαυλισμό.

Όμως;

Όμως δεν έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Δεν έχουν διέξοδο, ελπίδα, προοπτική για τους πολλούς, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους αποσυνάγωγους αυτής της κοινωνίας. Εκεί θα κριθεί το δίκιο. Αρκεί στα κανόνια της προπαγάνδας τους να αντιτάξουμε τις σφεντόνες της αλήθειας, του οράματος, της διεξόδου από την αθλιότητα, από την βαρβαρότητα του συστήματος που διαιωνίζει τις ανισότητες και την εξαθλίωση των ανθρώπων.

Όμως η αλήθεια από μόνη της δε φτάνει, αν δε φύγει από τα πληκτρολόγια και δεν κατέβει στους δρόμους. Εκεί που ζει και αναπνέει ο κόσμος…

ΥΓ: “Είστε υπέρ ή κατά; Έστω απαντήστε μ’ ένα ναι ή μ’ ένα όχι. Το έχετε το πρόβλημα σκεφτεί. Πιστεύω ασφαλώς πως σας βασάνισε… Μια λέξη μόνο. Εμπρός λοιπόν: Είστε υπέρ ή κατά; Σκεφθείτε το καλά. Θα περιμένω”.

(Μανώλης Αναγνωστάκης: “Η Απόφαση”)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.