Η σιωπή για τα εθνικά είναι χρυσός, προτιμότερες οι διακοπές

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η στάση του πολιτικού προσωπικού της χώρας σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση στο Αιγαίο.

Μέχρι στιγμής ελάχιστα πολιτικά πρόσωπα έχουν τοποθετηθεί δημόσια με σαφήνεια και επιχειρήματα, κάτι που δείχνει και την πολιτική ένδεια στο κομμάτι της διεθνούς διπλωματίας και των εθνικών θεμάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Νίκος Κοτζιάς. Δεν είναι μόνο η αρθρογραφία του στο «Documento», αλλά και οι τοποθετήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Κανείς από τη ΝΔ μέχρι στιγμής δεν έχει ανταπαντήσει με επιχειρήματα σε όσα υποστηρίζει ο Κοτζιάς για τη συμφωνία με την Αίγυπτο, την Ιταλία κ.λπ. Εξαίρεση ίσως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», όπου παρέθεσε συγκεκριμένα επιχειρήματα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με όσα έγραψε.

Κατά τα άλλα, το μόνο που βλέπουμε είναι σιωπή, κορόνες που χαϊδεύουν το δεξιό ακροατήριο αλλά και επιδερμικές τοποθετήσεις.

Ακόμα χειρότερη είναι η σιωπή πρώην πρωθυπουργών, υπουργών κ.ο.κ. που κατείχαν δημόσια αξιώματα και χειρίστηκαν εθνικά θέματα. Ο λαλίστατος για τη Novartis και τη Συμφωνία των Πρεσπών Αντώνης Σαμαράς που έκανε και καριέρα ως δεξιός πατριώτης Μακεδονομάχος… άφαντος. Ο Κώστας Καραμανλής από το 2009 μέχρι και σήμερα θεώρησε σκόπιμο να παρέμβει για το δημοψήφισμα το 2015, τις εθνικές εκλογές του περσινού καλοκαιριού και τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα όμως σιωπή…

Για να μην αναφερθώ σε πρώην προέδρους της Δημοκρατίας, υπουργούς Εξωτερικών κ.λπ.

Μάλλον οι διακοπές είναι πιο σημαντικές σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Πηγή: documentonews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ηλιόπουλος: Εφικτή η αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα

Ηλιόπουλος: Εφικτή η αλλαγή με προοδευτική κυβέρνηση – Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στη σταθερότητα

«Σε όλες τις υποθέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τη γραμμή της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης…

Hellenic Train: Η κατάσταση καλυτερεύει…προς το χειρότερο – Νέα παράταση στην επαναλειτουργία των τρένων

Hellenic Train: Η κατάσταση καλυτερεύει…προς το χειρότερο – Νέα παράταση στην επαναλειτουργία των τρένων

Περίπατο πηγαίνει το κυβερνητικό πλάνο για «επιστροφή στην κανονικότητα». Ανησυχία εκφράζεται και για τα αυτόματα…