Newsroom

Newsroom

Η Ρόδος μετρά τις πληγές της-εντοπίστηκε νεκρός ο ένας από τους δύο αγνοούμενους

Νεκρός εντοπίστηκε έναν από τους δύο άντρες που αγνοούνταν από την Παρασκευή, όταν παρασύρθηκαν από χείμαρρο στη Ρόδο.Πρόκειται για 67χρονο,…

Νεκρός εντοπίστηκε έναν από τους δύο άντρες που αγνοούνταν από την Παρασκευή, όταν παρασύρθηκαν από χείμαρρο στη Ρόδο.Πρόκειται για 67χρονο, η 54χρονη σύζυγος του οποίου έχασε επίσης τη ζωή της στις πλημμύρες που σάρωσαν το βόρειο τμήμα του νησιού.

Τη σορό του άτυχου άνδρα βρήκαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πλέον αγνοείται μόνο ο 53χρονος καθηγητής Αγγλικών, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά όταν βγήκε από το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Ήδη μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή της δύο γυναίκες ενώ από το πρωί τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων.

Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, του Λιμενικού Σώματος, και ένα ελικόπτερο, ενώ στο έργο αναμένεται να συνδράμουν δυνάμεις και μέσα του στρατού 8 καταδρομείς, 50 στρατιώτες της στρατιωτικής διοίκησης Ρόδου, έναν εκσκαφέα και έναν φορτωτή.

Η κακοκαιρία έπληξε το νησί το βράδυ της Παρασκευής. Από την έντονη βροχόπτωση, πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να παρασύρουν δύο γυναίκες, οι οποίες εντοπίστηκαν αργότερα νεκρές.


Η πρώτη, μια 45χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στην κοίτη του χειμάρρου στη γέφυρα Μαριτσών στην Ιαλυσό Ρόδου.

Η δεύτερη ήταν μια 27χρονη δασκάλα η οποία βρισκόταν με απόσπαση στη Ρόδο.

Η 27χρονη δασκάλα μαζί με άλλους δύο συναδέλφους της έναν 50χρονο ο οποίος αγνοείται και έναν 30χρονο παρασύρθηκαν στη γέφυρα της Κρεμαστής, όταν βγήκαν από το αυτοκίνητό τους για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά.


Όπως μεταδίδει η rodiaki.gr, και σύμφωνα με την κατάθεση του 30χρονου ο οποίος σώθηκε σαν από θαύμα δοκίμασαν να διασχίσουν το σημείο του ποταμού στη Κρεμαστή καθώς η στάθμη του νερού φαινόταν χαμηλή.

Κάποια στιγμή, το όχημα άρχισε να παρασύρεται. Τότε οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο.

Ο 30χρονος, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του πρόλαβε και γαντζώθηκε σε ένα σημείο από τη γέφυρα και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα. Ωστόσο, οι άλλοι δύο συνάδελφοί του που επίσης βγήκαν από το αυτοκίνητο, στάθηκαν για λίγο και μετά χάθηκαν από τα μάτια του.

Το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκε νεκρή η άτυχη 27χρονη, ενώ μέχρι στιγμής αγνοείται η τύχη του 50χρονου.

Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιες εικόνες

Για φαινόμενα βιβλικής καταστροφής, πρωτοφανή για τα χρονικά του νησιού, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγίου ο οποίος εξέφρασε, παράλληλα, το φόβο του για την ύπαρξη περισσότερων θυμάτων.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε σε αυτή την καταστροφή. Η μία γυναίκα φυσιογνωμικά φαίνεται ξένη. Κανείς δεν την αναζήτησε. Φοβάμαι ότι υπάρχει κι άλλος. Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για την τύχη του αγνοουμένου» ανέφερε ο Φώτης Χατζηδιάκος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηδιάκος σημείωσε επίσης: «Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, πρόκειται για φαινόμενα τρομακτικά. Η στάθμη του νερού στη γέφυρα της Κρεμαστής ξεπέρασε τα τρία μέτρα σε ένα σημείο και κάλυψε τη γέφυρα, σπάζοντας τα κάγκελα και παρασύροντας οχήματα», ενώ επέρριψε ευθύνες στην Πολιτεία.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η περιοχή στο χείμαρρο της Κρεμαστής είναι ενταγμένη σε πρόγραμμα για δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία, ωστόσο, έχουν κολλήσει στο στάδιο των απαλλοτριώσεων.

Στο νησί έχουν σημειωθεί σοβαρές καταστροφές. Πάνω από 100 οχήματα έχουν παρασυρθεί, ενώ η Πυροσβεστική το Σάββατο δέχθηκε περίπου 140 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Τεράστιος νικητής της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός: Τροπαιούχος για 7η φορά στο Βερολίνο εις βάρος της Ρεάλ

GOh379aXcAIzZtB

Τεράστιος νικητής της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός: Τροπαιούχος για 7η φορά στο Βερολίνο εις βάρος της Ρεάλ

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Euroleague στην ιστορία του…

Εισαγγελέας Διεθνούς Δικαστηρίου: Κανείς δεν επιτρέπεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου

karim khan 640x426 1

Εισαγγελέας Διεθνούς Δικαστηρίου: Κανείς δεν επιτρέπεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου

Ο Καρίμ Χαν δέχθηκε δριμεία κριτική μετά το ένταλμα σύλληψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου και ηγετικών…

Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ: Ιερέας επιτέθηκε και δάγκωσε πιστή – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Screenshot 2024 05 26 222112

Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ: Ιερέας επιτέθηκε και δάγκωσε πιστή – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αντιδικία ανάμεσα στον ιερέα και την πιστή ξεκίνησε…

Νέο βίντεο ντοκούμεντο από επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν στο Βερολίνο – Χτύπησαν ξενοδοχείο σε προάστιο της πόλης

Screenshot 2024 05 26 221005

Νέο βίντεο ντοκούμεντο από επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν στο Βερολίνο – Χτύπησαν ξενοδοχείο σε προάστιο της πόλης

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της πόλης, που σίγουρα δεν είναι συνηθισμένοι σε αντίστοιχες εικόνες