Η Ράικου δεν αποδεικνύει ότι ο Παπαγγελόπουλος είναι πλαστογράφος γιατί… πλημμύρισε το σπίτι της

Αδυνατεί να προσκομίσει στην Προανακριτική Επιτροπή τα ανάλογα παραστατικά η Ελένη Ράικου για το μόνο έμβασμα της Novartis προς τον σύζυγό της που αναγνωρίζει η ίδια, επειδή είχε… πλημμυρίσει το σπίτι της.

1578504 2

Αναζήτησα τα αρχεία. Δυστυχώς, όμως, προ ετών είχε πλημμυρίσει το σπίτι μας και δεν βρέθηκαν», απάντησε η μάρτυρας κατά την τρίτη κατάθεσή της στο ερώτημα αν θα προσκομίσει τη σύμβαση για τη μελέτη που είχε αναλάβει ο σύζυγος της από τη Novartis έναντι 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο ερευνώμενος από την Προανακριτική Επιτροπή, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε δήλωσή του -και μέσω του documentonews.gr- ζητά να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εισαγγελέα Εφετών προκειμένου να αποδειχτεί η καταγγελία της ότι το έγγραφο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς που αποτυπώνει τα τρία εμβάσματα του συζύγου της είναι κατασκεύασμα του ιδίου.

Το έγγραφο:

«Η Ελένη Ράικου μας καταγγέλλει εμένα και την Ελένη Τουλουπάκη ως πλαστογράφους σχετικά με το έγγραφο για τα εμβάσματα. Η καταγγελία της πρέπει να διερευνηθεί και ο πιο απλός και εύκολος τρόπος είναι να ανοίξουν οι λογαριασμοί για να δούμε αν εγώ ή η Τουλουπάκη είμαστε πλαστογράφοι ή αυτή απατεώνισσα», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι πριν περάσει το κατώφλι της Προανακριτικής η Ελένη Ράικου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αιτηθεί να διαβιβαστεί στην Επιτροπή το «πόθεν έσχες» της εισαγγελέα. Ωστόσο, η αρνητική στάση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αποτέλεσαν το εμπόδιο προκειμένου τα μέλη της Προανακριτικής να λάβουν γνώση της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης της μάρτυρος. 

Το έμβασμα, το Diovan και το πρόγραμμα Exactly

Κατά την εξέταση της από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, η εισαγγελέας παραδέχτηκε πως το έμβασμα της Novartis προς τον σύζυγό της αφορούσε έρευνα για το φάρμακο Diovan, με την βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισημαίνει πως το εν λόγω φάρμακο ήταν μέρος του στρατηγικού προγράμματος Exactly της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια από την κατάσχεση εσωτερικών εγγράφων της εταιρίας, από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στο FBI αλλά και από το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης, πρόκειται για το πρόγραμμα «άλωσης» της φαρμακευτικής αγοράς που σκοπό είχε να καταστήσει την Novartis πρώτη σε πωλήσεις μέσω της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων από γιατρούς, οι οποίοι θα είχαν και το ανάλογο αντάλλαγμα… 

Διαβάστε την συνέχεια στο Documentonews

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…