Η πρώτη μέρα ενός φοιτητή στο Πανεπιστήμιο του… Σικάγο μέσα από τα μάτια του Κυριάκου

Εικόνες χάους βγαλμένες από τη Γκόθαμ Σίτι στην ομιλία του πρωθυπουργού

4871069

Βία, εμπόριο ναρκωτικών, μολότοφ και «κουκουλοφόροι που αστυνομεύουν τη ζωή των φοιτητών» μετατράπηκαν σε συστατικό στοιχείο των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου, φέρνοντας στο νου εικόνες χάους που θυμίζουν Γκόθαμ Σίτι και Σικάγο την εποχή που η Μαφία μεσουρανούσε.

Την πρώτη μέρα ενός φοιτητή στα ελληνικά πανεπιστήμια περιέγραψε υπό το δικό του πρίσμα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, υποβιβάζοντας πλήρως τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Αφηγήθηκε ότι ο φαντασιακός σπουδαστής κατά την πρώτη του μέρα στο Πανεπιστήμιο θα δει αγνώστους να μπαινοβγαίνουν στις αίθουσες, λες και σε διαφορετική περίπτωση θα τους γνώριζε όλους! Θα δει -κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη- κλειστή τη βιβλιοθήκη, «κλειδαμπαρωμένο» το εργαστήριο και άτομα να γράφουν (άκουσον, άκουσον) στους τοίχους.

Σύμφωνα με την ισοπεδωτική περιγραφή του Κυρ. Μητσοτάκη, χωρίς καμία αναφορά στις διεθνείς διακρίσεις των ελληνικών Πανεπιστημίων και το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών, οι «καθηγητές καθυβρίζονται ή χτίζονται» στα ΑΕΙ, αίθουσες τελούν υπό μόνιμη κατάληψη από οργανώσεις, ναρκωτικά κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι, υπόγεια είναι γεμάτα κουκούλες γιατί κουκουλοφόροι αστυνομεύουν τη ζωή των φοιτητών!

Η τρομολαγνική αφήγηση του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε με ανάλογο τρόπο. «Μετά από 4 χρόνια (σ.σ. ο ευφάνταστος φοιτητής) θα έχει συμβιβαστεί ότι αυτή είναι μόνο η πραγματικότητα του ελληνικού Πανεπιστημίου» συμπέρανε, προσπαθώντας να προσδώσει στην τεταμένη του αφήγηση όρους κοινής συνείδησης και πραγματικότητας.

«Όσοι φορούν στολή και εθνόσημο είναι όργανα της Δημοκρατίας και λογοδοτούν σε αυτή ενώ οι γνωστοί τραμπούκοι υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα» κατέληξε ανιστόρητα, αφού κι άλλοι φορούσαν κατά το παρελθόν το εθνόσημο αλλά μόνο όργανα της Δημοκρατίας δεν αποδείχτηκαν.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…