Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για την πρωτοφανή δήλωση Ζαχάροβα

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα δεν επιζητά τη ρήξη με τη Ρωσία. Δεν θα απαντήσουμε στον ίδιο τόνο στην κ. Ζαχάροβα»

Μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ήρθε η πρώτη της αντίδραση της κυβέρνησης για την πρωτοφανή επιθετική δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ κατά των επιλογών της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο Open δήλωσε σχετικά ότι αντιλαμβάνεται πως εκτός από τον πόλεμο στο πεδίο, υπάρχει και ο «πόλεμος της πληροφόρησης και ένας “πολιτικός πόλεμος”. Η χώρα μας αποτελεί στόχο σε αυτόν τον πολιτικό πόλεμο», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης. Μάλιστα σημείωσε ότι παρατηρεί ότι η ρωσική πρεσβεια επιτίθεται με πολλους επικοινωνιακούς τροπους στην Ελλάδα.

Παράλληλα, απαντώντας και στη φράση της κ. Ζαχάροβα ότι διαρηγνύονται οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης απαντά ότι «οι ιστορικοί μας δεσμοί δεν βασιζονται στην επιθετικοτητα. Δεν βασιζονται στο ότι έχουμε το μεγαλύτερο προσφυγικο ρευμα που εχουμε ζησει μεσα στην Ευρώπη. Μας ενωνουν πανανθρωπινες αξίες του χριστιανισμού. Οι ιστορικοί δεσμοί από τη βοήθεια της Ρωσίας πριν από 200 χρόνια για την ανεξαρτησία της Ελλάδος και οι ιστορικοί δεσμοί από το κοινό μέτωπο απέναντι στον Ναζισμό στον Β’ ΠΠ.

«Απέναντι στην προκλητική δήλωση παρακαλώ να είμαστε ταυτισμένοι στο ιστορικό πλαίσιο. Δε ζητάμε να γίνει κατι άλλο απο την επιτστροφή στη διπλωματία και το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων»

Κλείνοντας ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν επιζητά τη ρήξη με τη Ρωσία. «Να μη νομίζει η κ. Ζαχάροβα ότι θα απαντήσουμε στον ίδιο τόνο», κατέληξε.

Το τερμάτισε ο Γεραπετρίτης: Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων φταίνε οι… παθογένειες

Το τερμάτισε ο Γεραπετρίτης: Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων φταίνε οι… παθογένειες

Τη δική του πραγματικότητα έχτισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς σε άρθρο του στην…

Καταγγελία-Μύκονος: Μαγαζί και Επιθεώρηση Εργασίας συνεννοήθηκαν για απόλυση εργαζομένου

Καταγγελία-Μύκονος: Μαγαζί και Επιθεώρηση Εργασίας συνεννοήθηκαν για απόλυση εργαζομένου

Πληθαίνουν οι καταγγελίες αναφορικά με τις εργασιακές και όχι μόνο σχέσεις, καταστημάτων στη Μύκονο. Ακόμα…