Newsroom

Newsroom

Η πρώτη αντίδραση Μουζάλα μετά την επανίδρυση του υπουργείου για το Μεταναστευτικό

Ο Γιάννης Μουζάλας που υπήρξε υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης μίλησε αποκλειστικά στο Documento για την κυβερνητική κίνηση να επανιδρύσει το υπουργείο που είχε καταργήσει

4919801

Χαιρετίζει την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Γιάννης Μουζάλας και ασκεί παράλληλα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την έως τώρα διαχείριση του προβλήματος, κάνοντας λόγο για ιδεοληψίες που πότισαν την κοινωνία με το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στο documentonews.gr:

«Μετά από επτά μήνες έλλειψης πολιτικής για το μεταναστευτικό/προσφυγικό η ΝΔ οδηγείται στην επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επί επτά μήνες άλλαζε κάθε μήνα πρόσωπα και σχέδια. Έδειξε ότι ήταν εντελώς απροετοίμαστη και πνιγμένη μέσα στις δικές της ιδεοληψίες για την πραγματικότητα του μεταναστευτικού/προσφυγικού και οδήγησε τα πράγματα σε σύγκρουση κοινωνική, προσπαθώντας να προκαλέσει κοινωνικό αυτοματισμό. Δεν είναι ότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Είναι ότι έκανε την κατάσταση τραγικά χειρότερη από αυτήν που την παρέλαβε. Η αύξηση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών αφορούσε τη μετάβαση για κάποιο χρονικό διάστημα από τα 200 άτομα στα 400 και δεν μιλάμε για τις 10.000 άτομα ανά ημέρα που διαχειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν εντελώς απροετοίμαστοι. Χαιρετίζουμε την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν ξέρουμε όμως αν θα οδηγήσει σε αλλαγή πολιτικής και αν επιτέλους αναγκαστεί η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες της. Να πάψουν, δηλαδή, τα στελέχη της ΝΔ να ποτίζουν με ρατσισμό και ξενοφοβία τον ελληνικό λαό.

Εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να καταλάβει πως όταν υπήρξε αλληλεγγύη, υπήρξε και διαχείριση του προβλήματος. Ελπίζουμε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο. Θα είμαστε εκεί για να το κρίνουμε όχι αρνητικά καταρχήν αλλά συγκεκριμένα κάθε φορά».

Στην ερώτηση αν το πρόσφατο ναυάγιο στο Ιόνιο αποτέλεσε την αιτία επανίδρυσης του υπουργείου με δεδομένο ότι είχαν προηγηθεί κυβερνητικές πρωτοβουλίες όπως η σύσταση θέσης εθνικού συντονιστή, ο κ. Μουζάλας απάντησε:

«Όχι, όλες οι πρωτοβουλίες που είχαν προηγηθεί τις είχαμε καταδικάσει σαν πρωτοβουλίες προπαγάνδας και όχι πράξεις διαχείρισης του προβλήματος. Δεν ξέρω να σας πω αν ήταν το ναυάγιο στο Ιόνιο ή το ναυάγιο στην Τουρκία. Ξέρω να σας πω ότι η κατάσταση στα νησιά και στην ενδοχώρα μέσα από αυτές τις πρακτικές χειροτέρεψε τραγικά. Εμείς και πάλι θυμίζουμε στους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι κάτι που δεν το λύσει κανείς. Μπορεί όμως να υπάρξει διαφορετική διαχείριση, με τον κόσμο να επιδεικνύει αλληλεγγύη και όχι ρατσισμό και ξενοφοβία».

Πηγή: documentonews.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους