Η πρόταση Τσίπρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας (video)

Οι ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες θα πρέπει να συμμετάσχουν στην παραγωγή του εμβολίου, αφού η Ευρώπη ρυθμίσει σχετικά τα δικαιώματα με τις εταιρείες που τα παρασκεύασαν.

5218603

Την πρότασή του για την αντιμετώπιση της πανδημίας παρουσίασε σήμερα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας που απορρέει από την αδυναμία και την ανεπάρκεια ικανού σχεδίου αντιμετώπισης της έκρηξης του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως είπε, τον ανησυχεί ο μεγάλος αριθμός των νεκρών και ιδιαίτερα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που ήταν πιο οξύ. «Όταν τα θέματα αγγίζουν την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής, ευθύνη όλων μας είναι να καταθέτουμε και προτάσεις». Προτάσεις και σκέψεις επείγουσες στην εφαρμογή τους για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας όπως λένε οι επιστήμονες, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επεσήμανε ακόμα ότι θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργία των θεσμών καθώς και στην επιτακτική ανάγκη για λογοδοσία της εξουσίας, παράμετροι που δεν πρέπει να υποτιμώνται με πρόσχημα την κατάσταση υγειονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα και την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι η πανδημία είναι μια πρόκληση για όλους τους Έλληνες και έκανε λόγο για το μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης και ομοψυχίας παρά τις διαφορές πολιτικές θέσεις, αφού προέχει η προστασία των πολιτών. Παράλληλα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να συζητήσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για άλλα θέματα όπως αυτό της Παιδείας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες θα πρέπει να συμμετάσχουν στην παραγωγή του εμβολίου, αφού η Ευρώπη ρυθμίσει σχετικά τα δικαιώματα με τις εταιρείες που τα παρασκεύασαν.

Δείτε τις δηλώσεις του: 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…