Η προφυλάκιση του Φιλιππίδη και η «κρύα εκδίκηση» του Πέτρου Μπουσουλόπουλου 

Μια τηλεοπτική κόντρα που έγινε πριν περίπου 10 χρόνια και η εξαφανισμένη καριέρα ενός νεαρού ηθοποιού έρχονται ξανά στο προσκήνιο

Square 4x4 2

Πριν περίπου 9 χρόνια, οι life-style εκπομπές βρήκαν για λίγες μέρες την «καυτή» ίντριγκα της εποχής, στο πρόσωπο του Πέτρου Φιλιππίδη και του πρωτοεμφανιζόμενου τότε, Πέτρου Μπουσουλόπουλου.

Η φερόμενη «κόντρα» είχε όλα τα υλικά που «αγαπάει» η κίτρινη δημοσιογραφία: Έναν πασίγνωστο «δάσκαλο» του θεάτρου,  τον Πέτρο Φιλιππίδη και έναν ανερχόμενο όμορφο νεαρό ηθοποιό, πάνω στον οποίο θα μπορούσαν να φορτωθούν όλα τα «αμαρτήματα» της γενιάς του.

Πώς άρχισαν όλα:

Το 2012, όταν ήταν ακόμη πρόσφατη η επιτυχία της σειράς του Mega “Ευτυχισμένοι Μαζί“, στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος, ο νεαρός ηθοποιός κλήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά για μια ζωντανή συνέντευξη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Γιώργος Λιάγκας, τον ρωτά ποιοι ηθοποιοί θεωρεί ότι είναι οι τρεις κορυφαίοι εκείνη τη στιγμή.

«Είναι ερώτηση παγίδα, θα αφήσω πολλούς έξω και δεν θέλω», είπε ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος με έντονο δισταγμό.

Τελικά, μετά από αρκετή πίεση ανέφερε τρεις ηθοποιούς, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Θανάση Τσαλταμπάση και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, ενώ προσθέτει και τον Μάνο Παπαγιάννη.

Την επόμενη μέρα όμως, στην ίδια εκπομπή φιλοξενείται ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο Γιώργος Λιάγκας ζητά από τον Πέτρο Φιλιππίδη το δικό του Top3, λέγοντας ότι είναι ένα παιχνίδι που κάνει σε όλους τους καλεσμένους. Ακολουθεί ο εξής διάλογος που ξεχειλίζει αλαζονεία:

Λιάγκας: Δεν υπάρχει κανείς που να μην σε έχει βάλει μέσα στο Top 3 των καλύτερων ηθοποιών

Φιλιππίδης: Χθες ο Μπουσουλόπουλος δεν με έβαλε

Λιάγκας: Έβαλε τρεις πιτσιρικάδες όμως

Φιλιππίδης: Είναι πιτσιρικάς ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος; Δεν έχει ηλικία το θέατρο πείτε στον κύριο Μπουσουλόπουλο. Να είναι πιο προσεκτικός. Γιατί ο κύριος Μπουσουλόπουλος έχει παίξει με δύο από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς. Με τον κύριο Μπέζο και με τον κύριο Φιλιππίδη.

Η «εξαφάνιση» του Μπουσουλόπουλου

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, έχουν υπάρξει αναφορές σε ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι μετά το περιστατικό στην εκπομπή των Λιάγκα – Σκορδά, όλες οι πόρτες στο καλλιτεχνικό στερέωμα έκλεισαν για τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο.

Ο ίδιος αναγκάστηκε να μετακομίσει μόνιμα στην Ρόδο, όπου και άνοιξε ένα εργαστήρι υποκριτικής.

Λίγα χρόνια μετά, ο ίδιος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είχα καμία πρόταση. Από εκεί και πέρα διάλεξα ένα δρόμο να πάρω και χάθηκα. Έφυγα για Ρόδο. Μετά ξαναήρθα, ξαναέφυγα και άμα δεν είσαι στην πιάτσα λένε “δεν είναι εδώ”».

H… «αχαριστία» του Μπουσουλόπουλου

Στο παραπάνω βίντεο πάντως ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος σχολιασμού του περιστατικού από τους συντελεστές της εκπομπής Πρωινή Μελέτη του STAR.

Συγκεκριμένα, παρατηρείται μια ομαδική επίθεση στον Πέτρο Μπουσουλόπουλο με βαριές εκφράσεις, ενώ κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να τον υπερασπιστεί και να καταδικάσει την πρωτοφανή επίδειξη αλλαζονείας ενός φτασμένου ηθοποιού εναντίον ενός πολύ νεότερου συναδέλφου του.

Οι σχολιαστές εκτοξεύουν προσβολές προς τον Μπουσουλόπουλο όπως ότι «η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα». 

«Έχει δίκιο» συμφώνησαν όλοι για τον Πέτρο Φιλιππίδη, και συνέχισαν: «Δίνει και ένα μάθημα προς τα νέα παιδιά πώς πρέπει να σέβονται τους ανθρώπους που τους δίνουν το σκαλί για να είναι στην πρώτη γραμμή», «στέκομαι σε αυτό που είπε ότι δεν έχει ηλικία το θέατρο, και πόσο μάλλον όταν έχεις συνεργαστεί και παίξει με αυτούς τους ανθρώπους, τους αναφέρεις», «μιλάμε για δάσκαλο», «μα δε γίνεται ρε παιδιά, είναι κάποια πράγματα που είναι must, δε γίνεται να παραβλέψεις τον κ. Μπέζο, τον κ. Φιλιππίδη», «είναι δάσκαλοι όλοι αυτοί παιδιά, ο Φιλιππίδης, ο Μπέζος και ο Χαϊκάλης, είναι δάσκαλοι και τους βοηθάνε να γίνουν καλύτεροι ηθοποιοί και καλύτεροι άνθρωποι, γιατί ντάξει, ο ηθοποιός ποιεί το ήθος……..»

Τελικά τα έκρινε όλα αυτά η ίδια η ζωή, έστω και με καθυστέρηση σχεδόν μιας δεκαετίας.

«Θα σε καταστρέψω! Θα με βρεις μπροστά σου»

Πάντως, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ειπωθεί ρητά ότι για την καταστροφή της καριέρας του κ. Μπουσουλόπουλου ως ηθοποιού ευθύνονται εκδικητικές κινήσεις του κ. Φιλιππίδη, όλα αυτά ακούγονται ανατριχιαστικά… γνώριμα.

Συγκεκριμένα, ένα από τα φερόμενα θύματα του Πέτρου Φιλιππίδη, το οποίο μάλιστα είχε αποκαλύψει την υπόθεσή της στο Documento, είχε πει σε συνέντευξή της:

«Στην προσπάθειά του να με γυρίσει μπόρεσα και ξέφυγα, σηκώνοντας το κολάν μου έτρεξα να ανοίξω την πόρτα. Αλλά ήταν κλειδωμένη χωρίς το κλειδί επάνω… Αρχισα να ουρλιάζω με δυνατό ααα μήπως με ακούσει κάποιος και μου είπε ειρωνικά: “Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο”. Τότε του φώναξα ξανά και ξανά πολλές φορές: Θέλω να φύγω! Ανοίξτε μου τώρα! Θέλω να φύγω!».

Ο Φιλιππίδης κάθισε στο μπουντουάρ του. Η κοπέλα έπιασε το παλτό της και την τσάντα της και άρχισε να χτυπάει την πόρτα. Την πλησίασε. Με «αυστηρό και ταυτόχρονα απειλητικό ύφος» την απείλησε ότι θα την «καταστρέψει». «Αν βγεις από αυτή την πόρτα, δεν υπάρχει επιστροφή! Να ξέρεις ότι όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου τόσο πιο εύκολα μπορώ και να την γκρεμίσω! Θα σε καταστρέψω! Θα με βρεις μπροστά σου!».

«Τον βρήκα μπροστά μου, με χτύπησε ύπουλα»

Εναν χρόνο μετά η νεαρή ηθοποιός συμμετείχε με επιτυχία, όπως αναφέρει στην καταγγελία, σε κάστινγκ για πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά μεγάλου καναλιού. Ενώ όλα πήγαιναν καλά και της είχαν υποσχεθεί ότι θα πάρει τον ρόλο, τελικά η συνεργασία δεν προχώρησε. Το ίδιο συνέβη λίγους μήνες μετά και με άλλη σειρά του συγκεκριμένου καναλιού. Λίγα 24ωρα μετά και το δεύτερο «ναυάγιο» επικείμενης συνεργασίας ο Φιλιππίδης της τηλεφώνησε πάλι. Η κοπέλα το σήκωσε χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι. «Μπήκε κατευθείαν στο ψητό λέγοντάς μου: “Μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν εάν το αποφασίσεις, είδες ότι παρακολουθώ τι κάνεις και ο λόγος μου μετράει”».

Δεν στάθηκε όμως μόνο σε αυτό. «Μου έστειλε σχεδόν αμέσως ένα πρόστυχο μήνυμα, στο οποίο έγραφε ξανά ότι θέλει να του γλείψω το πέος και το πώς με φαντάζεται όταν αυνανίζεται».

Η κοπέλα αποδίδει την απόρριψη της συμμετοχής στα δύο σίριαλ του καναλιού στη σχέση του Φιλιππίδη με έναν εκ τους τότε μετόχους του καναλιού. «Ηταν γνωστό σε όλους του χώρου ότι λόγω στενής συνεργασίας και φιλίας πολλών ετών με γνωστό τότε μέτοχο του καναλιού ασκούσε πράγματι μεγάλη επιρροή στο κανάλι και στην επιλογή των συνεργατών του» επισημαίνει στην καταγγελία της.