Η προβιά του ΠΑΣΟΚ και τα rapid tests

Συνοψίζοντας σε μιαν αράδα το φινάλε ενός κόμματος που καθόρισε την μεταπολιτευτική προοδευτική εξέλιξη της χώρας, μπορούμε να πούμε ότι: «ο οργανισμός του ΠΑΣΟΚ παρήκμασε, σάπισε και εν τέλει πέθανε».

5444675

Όταν στη βουλή σφάζονταν κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον προϋπολογισμό, το ΚΙΝΑΛ ήταν ο μεγάλων απών, αφού ο πρόεδρος του κόμματος δεν είναι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου. Οπότε δείγμα γραφής δεν υπήρξε από μέρους του. Μήτε κάτι τις σημαντικό στην πορεία προέκυψε για να πούμε «Αχά! Προς τα κει πάει το πλεούμενο ο καπετάνιος».

Αυτές τις μέρες ο πολιτικός καυγάς γίνεται για τις τιμές των rapid και των μοριακών test. H διασπορά της Όμικρον είναι ανεξέλεγκτη και η αναγκαιότητα για ένα και δύο test στον καθένα μας προκύπτει θέλουμε δεν θέλουμε. Κι επειδή στα πορτοφόλια των ανθρώπων έχει κατέβει εντυπωσιακά η στάθμη του παρά, δεν είναι να παίζεις με τα 10ευρα ούτε με τα 70ευρα. Αλλά δεν είναι να παίζεις και με την υγεία σου.

Δεν θα αναφέρω παραδείγματα καλής κοινωνικής πολιτικής άλλων ευρωπαϊκών κρατών, τα του οίκου μας μα νοιάζουν στην παρούσα. Και ο οίκος μας έχει κόκκινο φωτάκι αναμμένο στην εξώπορτα, κοινώς είναι μπουρδέλο η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και μόνο απειλές προκύπτουν, ότι θα έρθουν μνημόνια αν δοθούν δωρεάν rapid tests όσο για τα μοριακά η αυτορρύθμιση της αγοράς θα κάνει τα κουμάντα της. Τι κι αν το 40,27% της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και αριστερής αντιπολίτευσης έχει ανεβεί στα κάγκελα ζητώντας δωρεάν rapid tests, διατίμηση και συνταγογράφηση των μοριακών.

Το λοιπόν, στην πολιτική αυτή μάχη έρχεται να πάρει θέση και το ΚΙΝΑΛ. Για να προτείνει τι; Πλαφόν 7€ στα rapid και 40€  στα μοριακά. Όταν την ίδια στιγμή πχ σε ιατρικό εργαστήριο στο Γαλάτσι το pcr κοστίζει 40€ και το test αντιγόνου 5€! Για συνταγογράφηση και δωρεάν PCR, για κοινωνική παροχή ο «νέος άνθρωπος που έφερε την αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ με ΑΦΜ ΚΙΝΑΛ» ούτε να το σκεφτεί!
Το λοιπόν, αυτό το δείγμα φτάνει και περισσεύει για να μας δώσει τις πολιτικές του συντεταγμένες.

 Πολύ νωρίς για να ξεχάσουμε

Συνοψίζοντας σε μιαν αράδα το φινάλε ενός κόμματος που καθόρισε την μεταπολιτευτική προοδευτική εξέλιξη της χώρας, μπορούμε να πούμε ότι: «ο οργανισμός του ΠΑΣΟΚ παρήκμασε, σάπισε και εν τέλει πέθανε». Και το περιβόητο ΑΦΜ του μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μαζί με όλα τα χρέη του προς το δημόσιο.

Κι όταν προέκυψε η θεαματική εκλογική κατάρρευση του πρώην κραταιού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, προέκυψε το Κίνημα Αλλαγής, με βασικό κορμό εναπομείναντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο τη Φώφη Γεννηματά.

Στη σύντομη πολιτική διαδρομή του, το ΚΙΝΑΛ ψήφισε βαθύτατα αντιδημοκρατικά νομοσχέδια μέσω της συλλογιστικής «ναι μεν, αλλά», κι ακόμα και σήμερα έχει στην πρώτη γραμμή στελέχη με σκληρά δεξιές τάσεις. Οι δε αντιπολιτευτικές του τοποθετήσεις απέναντι στο κυβερνών κόμμα, δεν αποσαφήνισαν για που τραβά αυτό το κόμμα. Η στάση του ήταν «και μπιμπελό και κουμπαράς»…

 Ελπίζοντας στα γυρίσματα της πολιτικής 

Κατά την προεκλογική περίοδο ανάδειξης νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, επιχειρήθηκε εντόνως η νεκρανάσταση του ΠΑΣΟΚ. Νεκραναστάσεις που παραβλέπουν τις μεγάλες και μακροχρόνιες πολιτικές ευθύνες του πρώην κραταιού κόμματος και προσπερνούν τα φριχτά πολιτικά αντάλλαγμα που έκανε για να παραμείνει στα κυβερνητικά έδρανα. Και στόχο έχουν να προκαλέσουν συναισθήματα συγκίνησης τα οποία θα εκφραστούν με αντίστοιχες πολιτικές συμπεριφορές.

Μόλις χθες η εφημερίδα ΕφΣυν ενημέρωνε μέσω της στήλης «Αντιπολίτευση», με τίτλο «Στήριξη του ΕΣΥ ζήτησε το ΠΑΣΟΚ» και φωτό του Ανδρουλάκη, όσα αναφέρει η «ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ» σχετικά με την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Επίσης μας ενημέρωνε για το μήνυμα που έστειλε «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» και τους πολιτικούς του στόχους, με αφορμή την αλλαγή του νέου χρόνου. Και κάπου στον ενδιάμεσο του πολιτικού ρεπορτάζ αναφέρεται μία φορά το ΚΙΝΑΛ, αλλά ως μαντάμ ντε κομπανί, δηλαδή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.



Αυτή η προσπάθεια δημιουργίας συναισθηματικών και βουλητικών παρορμήσεων στους ψηφοφόρους, φαίνεται πως θα φορεθεί πολύ στο μέλλον. Και να δείτε πως θα μπλέξει το σημαίνον με το σημαινόμενο. Αλλά όπως έχει πει ο αγαπημένος μας Ιταλός σημειωτιστής, Ουμπέρτο Έκο: «Αν τα σημεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πουν την αλήθεια, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να πουν ψέματα».

Το δια ταύτα: Η Φώφη Γεννηματά στο παρελθόν αναφερόταν κανονικά ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Το πολιτικά έντιμο αυτό είναι και τα test προς ώρας ΚΙΝΑΛ εμφανίζουν. Κι από φιλολαϊκό ΠΑΣΟΚ, προς ώρας, δεν είναι τίποτα από δαύτο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

mamalakis alexiadou 2

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

«Ένας κουρασμένος άνθρωπος τι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική; Μέχρι και η μετακίνησή του είναι…

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Zantac FAQs img

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη.

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

0359vissikareb0710

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

Τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.