Η προανακριτική της συμφοράς … τετέλεσται!

Τους βγήκε «μάπα το καρπούζι» ο Καλογρίτσας αλλά η βρώμικη δουλειά έγινε.

5099618

Η ΝΔ αποφάσισε: Δεν δέχεται άλλους μάρτυρες στο προανακριτικό φιάσκο που έστησε για το Παππά. Τι να τους κάνει αφού, όπως φαίνεται, έχει έτοιμη την παραπομπή του πρώην υπουργού;  Γιατί να χάνει χρόνο και να κουράζει τα κοινοβουλευτικά της στελέχη; Αν είχε τη δυνατότητα να παρακάμψει το τυπικό της διαδικασίας και να παραπέμψει την όλη υπόθεση μόνο στα πρωτοσέλιδα και στις οθόνες των πετσομένων μέσων ενημέρωσης, θα το έκανε.

Άλλωστε οι τηλε-εισαγγελείς και οι λογής-λογής Πρετεντέρηδες είχαν ήδη αποφανθεί για τα “σημεία και τέρατα του ένοχου”, πέραν πάσης αμφιβολίας, Παππά. Τους βγήκε “μάπα το καρπούζι” ο Καλογρίτσας αλλά η βρώμικη δουλειά έγινε. Συντηρούν στην επικαιρότητα την Καλογριτσιάδα προς τέρψιν των οπαδών, και των καναλαρχών που αναγκάστηκαν να περάσουν από το ταμείο του κράτους για τις τηλεοπτικές άδειες που “λουφάριζαν” για δεκαετίες.

Ο Παππάς θα παραπεμφθεί έτσι κι αλλιώς. Αυτό επιτάσσει το συμφέρον της “εθνικής υμών παρατάξεως” και της κυβέρνησης των “αρίστων”. Εκτιμούμε ότι δεν θα αυτογελοιοποιηθούν κάνοντας πίσω. Θέλουν άλλωστε την αξιωματική αντιπολίτευση σε διαρκή άμυνα.    

Η προανακριτική κλείνει άρον – άρον τις εργασίες της για πολλούς λόγους:

1. Για να ικανοποιηθεί το πλήθος για το “έγκλημα” του Παππά. Η εκδίκηση είναι ένα “πιάτο” που θέλει να το απολαύσει η Δεξιά.

2. Για να μην τραβήξουν οι εργασίες της Βουλής σε πλήρη σύνθεση μέσα στο καλοκαίρι, ελέω προανακριτικής. Ο Μητσοτάκης θέλει να υπάρξουν θερινά τμήματα ώστε οι πρόθυμοι της κοινοβουλευτικής του ομάδας να επικυρώσουν τις συμφωνίες συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία. Θέλει να αποφύγει τους ορκισμένους Μακεδονομάχους βουλευτές. Στη θερινή ραστώνη θα είναι πιο “εύπεπτη” η επικύρωση της … “εθνικής προδοσίας”!!! Άλλωστε έχει επιλέξει: Έξω από τη χώρα θα υπερασπίζεται τη συμφωνία των Πρεσπών και την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ για εσωτερική κατανάλωση θα αναφέρεται σε κάποια … “γειτονική χώρα”. Βλέπετε, έχει περισσέψει αρκετός σανός από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα για τους εξαπατημένους ψηφοφόρους της… περικεφαλαίας!!

3. Για να προετοιμαστεί η ΝΔ για τις επόμενες εκλογές μόλις δοθεί η ευκαιρία, βοηθούσης της ύφεσης της πανδημίας. Όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο. Πριν προκύψει ο Αρμαγεδδώνας της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης που θ’ ακολουθήσει. Άρα επιβάλλεται: (α) η υπόθεση Παππά να έχει κλείσει, (β) ο διχαστικός λόγος να απογειωθεί και (γ) η αντιπολίτευση να πιαστεί στον ύπνο…

Είπε ο Νίκος Παππάς για την απόφαση της Δεξιάς να κλείσει τις εργασίες της προανακριτικής της Βουλής:

“Όσο για αυτούς που επένδυσαν πολιτικά σε αυτό το φιάσκο: Κοιλοπονούσε το βουνό της διαπλοκής και γέννησε έναν ποντικό, της προανακριτικής”. 

Ο κατ’ εξακολούθηση ερασιτεχνισμός και η πολιτική αφέλεια δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι “κοιλόπονοι του βουνού της διαπλοκής” γεννούν τέρατα και όχι ποντίκια. Γεννούν συστήματα εκμετάλλευσης, νομοθετικό πλαίσιο διαιώνισης της κυριαρχίας τους, μηχανισμούς εκμαυλισμού και αποκλεισμού της κοινωνικής πλειονότητας από την πολιτική, στεγανά στους κρατικούς μηχανισμούς, θωράκιση του αυταρχικού κράτους, αντιδημοκρατικές μεθόδους ελέγχου της ενημέρωσης και περιθωριοποίηση κάθε αντιπολιτευτικής φωνής…

Μήπως αντί για δηλώσεις αυτοϊκανοποίησης βάζατε πλάτη εκεί έξω, με τους ανθρώπους του μόχθου ώστε να μην πέσει το “βουνό της διαπλοκής” στο κεφάλι τους… για να σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr