Newsroom

Newsroom

Η πραγματική "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων"

1862

alice liddell 4

Στις 4 Ιουλίου του 1862 ένας νεαρός μαθηματικός με το όνομα Charles Dodgson και ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο Lewis Carroll επιβιβάστηκε σε μία μικρή βάρκα με κουπιά στο ποτάμι της Οξφόρδης, κάνοντας μία μικρή εκδρομή που κατέληξε πίνοντας τσάι στις όχθες του ποταμού. 

Η παρέα του διάσημου συγγραφέα αποτελούνταν από τον καλό του φίλο Robinson Duckworth και τις τρεις κόρες του πρύτανη του κολεγίου Christ Church, την Edith (οκτώ ετών), την Αλίκη (10 ετών) και τη Lorina (13 ετών). Μετά από τη διασκέδαση με τις “μικρές κυρίες”, ο συγγραφέας εμπνεύστηκε μία ιστορία για έναν κόσμο γεμάτο φανταστικούς χαρακτήρες και απρόσμενες περιπέτειες. 

Η πραγματική Αλίκη στη Χώρα τον Θαυμάτων ήταν λοιπόν η Alice Liddel, η οποία μαγεμένη από τη φαντασία του συγγραφέα, του ζήτησε να της γράψει μία ιστορία. Μόλις το έκανε, Lewis Carroll της έστειλε ένα αντίγραφο, με τίτλο “Οι περιπέτειες της Αλίκης κάτω από το Έδαφος”, το οποίο έγινε τελικά ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια της παγκόσμιας λογοτεχνίας. 

Δείτε τις φωτογραφίες της Alice Liddel

αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

 

Alice Liddel

 

Alice Liddel

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…