Η Πιονγιάνγκ αρνείται ανάμειξη στην επίθεση της Sony Pictures

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή της Νέας Υόρκης δεν ευθύνεται η Πιονγιάνγκ για την κυβερνοεπίθεση στα κεντρικά γραφεία της Sony Pictures,…

141201 kim jong un computer kns 1130 b391bb41ce08c9145a088fbaa7554157

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή της Νέας Υόρκης δεν ευθύνεται η Πιονγιάνγκ για την κυβερνοεπίθεση στα κεντρικά γραφεία της Sony Pictures, οδηγώντας στην κυβερνοκλοπή νέων ταινιών και αναρίθμητων ευαίσθητων εγγράφων αναγκάζοντας τη Sοny να κλείσει προσωρινά το εσωτερικό της δίκτυο.

Συγκερκριμένα η Β. Κορέα αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση όπως ανεφέρει διπλωμάτης της Πιονγιάνγκ στη Νέα Υόρκη, ενώ ανέφερε πως η χώρα του ασκεί ποινικές διώξεις στις περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων και πειρατείας. Είναι η πρώτη φορά που η Β. Κορέα αρνείται τέτοιου είδους επίθεση καθώς έχει τα μέσα και τη τεχνολογία για να το επιτύχει. Αξιωματικός των UN ανέφερε πως δεν αποκλείεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση η Β. Κορέα και ότι καλό θα ήταν ο κόσμος να περιμένει πιο χειροπιαστά αποτελέσματα.

Υποψίες υπάρχουν ότι η Πιονγιάνγκ χρησιμοποίησε χάκερς από τη Κίνα για να μπεί στο σύστημα της Sony ως εκδίκηση για την ταινία που θα κυκλοφορήσει με τίτλο The Interview, η οποία είναι μια κωμωδία που μιλάει για δολοφονία του ηγέτη της Β. Κορέας. Ειδικοί ανέφεραν πάντως πως υπάρχουν ομοιότητες με την κυβερνοεπίθεση που είχε κάνει η Β. Κορέα στις νοτιοκορεάτικες τράπεζες και τηλεοπτικά κανάλια τη περασμενη χρονιά.

Πάντως με την είδηση της ιστορίας της ταινίας The interview, η Β. Κορέα έσπευσε να απειλήσει ανοιχτά την απαγόρευση της άμμεσα, καθώς όπως αναφέρει διπλωματική πηγή των UN της Β. Κορέας Τζαν Σονγκ Σαμ “έιναι μια προκλητική τρομοκρατική ενέργεια”. Η ταινία θα κυκλοφορήσει ανήμερα των Χριστουγέννων στις αίθουσες.

ΠΗΓΗ: guardian.com

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…