Η πολωνική κυβέρνηση κατέστρεψε μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη – Διάβημα ετοιμάζει το ΥΠΕΞ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η καταστροφή του μνημείου του Μπελογιάννη έγινε λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη αφαίρεση επιγραφής για τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ

1200px Treskowallee FHTW Beloyannis 1

Κλιμακώνεται η αντιδραστική πολιτική της πολωνικής κυβέρνησης ύστερα από την αφαίρεση και την καταστροφή του μνημείου του Νίκου Μπελογιάννη στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, η ενέργεια αυτή δεν είναι πρωτοφανής, καθώς πριν λίγο καιρό είχε αφαιρεθεί η επιγραφή του Μνημείου για τους τραυματίες μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Μάλιστα, ύστερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο τονίστηκε η δέσμευση του υπουργού να προχωρήσει σε σχετικό διάβημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αφαίρεση και καταστροφή, από τις πολωνικές αρχές, του μνημείου του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη στην πόλη Βρότσλαβ της Πολωνίας. Η ενέργεια αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την επίσης προκλητική κίνηση να κατέβει η επιγραφή του Μνημείου για τους τραυματίες μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση της Πολωνίας, με τις πλάτες της ΕΕ, κλιμακώνει την αντικομμουνιστική της επίθεση.

Πρόκειται για προσβολή στους αγώνες του λαού μας, ασέβεια στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ, στις οικογένειές τους, στους χιλιάδες απογόνους τους που ζουν στην Ελλάδα ή παραμένουν στην Πολωνία.

Το ΚΚΕ με τον ευρωβουλευτή του Κώστα Παπαδάκη πραγματοποίησε τηλεφωνική διαμαρτυρία τόσο στην ελληνική Πρεσβεία στην Βαρσοβία, όσο και στην πολωνική Πρεσβεία στην Αθήνα. Επίσης, για το ζήτημα αυτό ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπ. Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιήσει σχετικό διάβημα.

Προκύπτουν μεγάλα ερωτηματικά, αφού και για τις δύο αντικομμουνιστικές βεβηλώσεις των μνημείων, το ΚΚΕ ήταν αυτό που ενημέρωσε την ελληνική Πρεσβεία στην Πολωνία, η οποία και δήλωσε άγνοια. Ο αντικομμουνισμός, η προσβολή στους αγώνες και τη θυσία του λαού μας δεν θα περάσουν.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

λαμια φωτια

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας..