Η πίτσα πρόδωσε τον βασανιστή και δολοφόνο της οικογένειας των ομογενών (video)

Η αστυνομία, χάρη στα ίχνη DNA αναγνώρισε τον ύποπτο της τετραπλής δολοφονίας που διαπράχθηκε σε εύπορη συνοικία της Ουάσιγκτον. Οι αρχές εντόπισαν τα ίχνη του μέσω DNA στα υπολείμματα πίτσας, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

savopoulos cover

Η αστυνομία, χάρη στα ίχνη DNA αναγνώρισε τον ύποπτο της τετραπλής δολοφονίας που διαπράχθηκε σε εύπορη συνοικία της Ουάσιγκτον. Οι αρχές εντόπισαν τα ίχνη του μέσω DNA στα υπολείμματα πίτσας, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ντάρον Ντίλον Ουΐντ, για τη σφαγή στη Ουάσινγκτον, με θύματα τα μέλη της οικογένειας ενός Ελληνοαμερικανού πλούσιου επιχειρηματία και του ιδίου. Πρόκειται για τον Σάββα Σαββόπουλο, τη συζύγου του, Έιμι, τον 10χρονο γιό τους Φίλιππο και την οικιακή βοηθό Βεραλίσια Φιγκερόα. Οι φόνοι διαπράχθηκαν την 13η Μαΐου στην οικία του πολυεκατομμυριούχου και της οικογένειάς του. 

savopoulos 2

Ο 46χρονος Σάββας Σαββόπουλος ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας οικοδομικών υλικών American Iron Works. Το σπίτι τους βρίσκεται στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον, όχι μακριά από την κατοικία του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. 

Οι δολοφόνοι βασάνισαν πριν σφάξουν την οικογένεια ενώ είχαν δέσει τα μάτια τους όταν τους κακοποιούσαν. Ο δράστης είχε βάλει φωτιά στο σπίτι των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, εξήγησε η αστυνομία, η οποία δεν βρήκε σημάδια παραβίασης. Υποθέτει ότι ο δολοφόνος ή δολοφόνοι, γνώριζαν την οικογένεια, διανυκτέρευσαν μέσα στο σπίτι και προσπάθησαν με τη βία να πάρουν κάτι από τον επιχειρηματία. Η οικογένεια Σαββόπουλου έχει επίσης δύο κόρες, οι οποίες όμως ευτυχώς δεν ήταν στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος, αφού βρίσκονται σε οικοτροφείο. 

savopoulos

Σύμφωνα με το δίκτυο ABC, την ημέρα της δολοφονίας τους στις 14 Μαΐου, το ζεύγος Σαββόπουλου είχε αφήσει ένα αγωνιώδες μήνυμα σε μία άλλη οικιακή βοηθό ονόματι Νελίτσα Γκουτιέρες ζητώντας της να μην έρθει λόγω ασθένειας.  Η ίδια κατέθεσε ότι της φάνηκε περίεργο γιατί αρχικά είχαν προγραμματίσει να βγουν, ενώ διαισθάνθηκε ένταση στη φωνή τους. 

savo 2 0

Οι αρχές έχουν στρέψει τις έρευνές τους σε ένα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους, όπου διακρίνεται ένας άνδρας να εγκαταλείπει γρήγορα τον τόπο του εγκλήματος. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, επρόκειτο για μια οικογένεια ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινότητα, η οποία βοηθούσε συχνά οικονομικά για την κάλυψη τοπικών αναγκών.

Η αστυνομία αναζητά τον 34χρονο Αφροαμερικανό Νταρόν Ντίλον Γουίντ για την άγρια δολοφονία, αφού έφτασε στα ίχνη του με ταυτοποίηση DNA που βρέθηκε στην κόρα μιας πίτσας που είχε παραγγελθεί το μοιραίο βράδυ της 13ης Μαΐου, όταν δηλαδή τα τέσσερα θύματα, βρίσκονταν στα χέρια του βασανιστή και δολοφόνου τους. Η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς.

savo 3 0

Ο πιτσαδόρος είπε στην αστυνομία – σύμφωνα με τους New York Times – ότι πήγε δύο πίτσες και τα λεφτά του τα άφησαν σε φάκελο έξω από την πόρτα.

savo 4 0

Οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο, που δείχνει έναν άνδρα να μπαίνει στην Πόρσε 911 του Σαββόπουλου και να εξαφανίζεται από το σπίτι. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθούν και οι πολίτες, προκειμένου να συνεισφέρουν τυχόν πολύτιμα στοιχεία για την υπόθεση και τον άγνωστο άνδρα, η αστυνομία έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα. Σε αυτό, ο άνδρας φαίνεται να τρέχει στον τοίχο δίπλα από το σπίτι, φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας μια πλαστική σακούλα στο δεξί του χέρι. Να σημειωθεί ότι το πολυτελές αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο σε χώρο στάθμευσης στο Μέριλαντ, λίγα χιλιομέτρα από τον τόπο του εγκλήματος.

savo 5 0

Σύμφωνα με τους New York Times, συνεργάτης του Σαββόπουλου είχε αφήσει ένα δέμα που περιείχε 40.000 δολάρια σε χαρτονομίσματα λίγο προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Για την επιχείρηση του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλος φέρεται να είχε εργαστεί ο ύποπτος για τη δολοφονία. «Σε αυτό το στάδιο (των ερευνών) δεν φαίνεται να πρόκειται για ένα τυχαίο έγκλημα, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της επιχείρησης του υπόπτου και της επιχείρησης της οικογένειας Σαββόπουλος» επεσήμανε η ίδια. «Πιστεύω ότι ακόμα και η οικογένειά του τον προτρέπει να παραδοθεί» πρόσθεσε, ενώ είπε ότι έχει λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες εκείνος βρισκόταν το πρωί της Πέμπτης στο Μπρούκλιν. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η σύντροφός του διαμένει σε αυτή τη συνοικία της Νέας Υόρκης. Από την πλευρά της η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μίριελ Μπάουσερ χαρακτήρισε το τετραπλό φονικό «διαβολική ενέργεια» και απηύθυνε έκκληση στην αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τον καταζητούμενο άνδρα.

savo girls 0savo gi 0

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…