Newsroom

Newsroom

Η περιπέτεια συνεχίζεται με το νέο μουσείο της Σπάρτης

Μετά από πολλές καθυστερήσεις εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και οι όροι της διακήρυξης της μελέτης για την κατασκευή του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης.

neo mouseio flynews

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

“Η παραπάνω εξέλιξη σηματοδοτεί, ότι το νέο μουσείο μπαίνει σε μία τροχιά υλοποίησης από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η μελέτη. Επειδή το κόστος μελέτης είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς ανέρχεται στα 2.400.000 ευρώ, χρειάζεται να έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε στο επόμενο διάστημα να οριστεί η Επιτροπή Αξιολόγησης με στόχο -αν όλα πάνε καλά στο διαγωνισμό- στα τέλη Ιανουαρίου του 2019, να έχουν υποβάλλει όλοι οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό”, τόνισε η κα . Τζανετέα.

Ωστόσο πριν από δέκα ημέρες είχε προηγηθεί συνέλευση όλων των φορέων της Σπάρτης με πρωτοβουλία του σωματείου “Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης”. 

Με ψήφισμα της η συνέλευση ζήτησε:

Να καταγγελθεί από το ΥΠΠΟΑ η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το άρθρο 11 της ανωτέρω σύμβασης, περί αντισυμβατικής συμπεριφοράς, διότι δεν τήρησε για πολλοστή φορά τους όρους της σύμβασης για την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος της μελέτης του Μουσείου μας

Η χρηματοδότηση της μελέτης με το ποσόν των 2.450.000,00 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να ανακληθεί και να μεταφερθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Να αναλάβει η διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων του Υπουργείου Πολιτισμού την εκπόνηση της μελέτης, όπως έκανε με όλα τα μεγάλα μουσεία στην Ελλάδα με διαδικασίες κατεπείγοντος

Να γίνει παράσταση στην Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Α. Τζανετέα προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς για τις παραπάνω καθυστερήσεις

Να σταλεί επιστολή με τα ανωτέρω αιτήματα προς την Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟ και να κοινοποιηθεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στην Υπουργό Πολιτισμού, στους Βουλευτές Λακωνίας και σε κάθε εμπλεκόμενο.

Πηγή: flynews.gr

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…