Η Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή Τραμπ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έδωσε εντολή σήμερα, να προχωρήσει η παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία οι Δημοκρατικοί ανοίγουν τον δρόμο για τη διαδικασία παραπομής του αμερικανού προέδρου. Μάλιστα, σύμφωνα με αναλυτές, η σημερινή απόφαση μεταφράζεται ένδειξη επαρκών στοιχείων κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία μπορεί και να γίνει μέσα στο 2019.

Συγκεκριμένα, η Πελόζι δήλωσε: “Ο πρόεδρος Τραμπ δεν μας αφήνει καμία άλλη επιλογή, παρά να αναλάβουμε δράση. Οι ενέργειές του παραβιάζουν το Σύνταγμα”.

“Με λύπη, αλλά με εμπιστοσύνη και ταπεινότητα, με υπακοή στους ιδρυτές μας και με την καρδιά μας γεμάτη αγάπη για την Αμερική, ζητώ σήμερα από τους προέδρους μας να προχωρήσουν με τα άρθρα της παραπομπής”, είπε.

Υπενθυμίζεται, ότι οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο για κατάχρηση εξουσίας, αναφορικά με πιέσεις που φέρεται να άσκησε στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, προκειμένου να δώσει εντολή έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν, που θεωρείται επικρατέστερος αντίπαλός του, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ουσιαστικά, η Πελόζι ανοίγει το δρόμο για την παραπομπή του Τραμπ για την υπόθεση «εκβίασης» του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ώστε να ξαναεκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τραμπ κατηγορείται ότι με τον τρόπο του εκβίασε την Ουκρανία, ώστε να βοηθήσει στον εντοπισμό επιβλαβών πληροφοριών σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων.

Ο ίδιος μέσω Twitter, μία μέρα πριν την ανακοίνωση της παραπομπής του, είχε γράψει: “Αν πρόκειται να με κατηγορήσετε, κάντε το γρήγορα, για να έχουμε μία δίκαιη δίκη στη Γερουσία και να επιστρέψει η χώρα στις δουλειές της”.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε “εντελώς λάθος” την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα σχετικά με την έρευνα για ενδεχόμενη παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε στο αναλυτικό ρεπορτάζ που είχε πραγματοποιήσει η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr: «Τί σημαίνει το impeachment στον Ντόναλντ Τραμπ»

Σέρρες – «Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο»: Σοκάρει η μαρτυρία του 10χρονου – Τι ανέφερε ο γιατρός του 6χρονου

Τι ανέφερε ο γιατρός του 6χρονου - Ο 10χρονος που πήρε εξιτήριο, περιέγραψε στην ΕΡΤ…

Θεσσαλονίκη – Απίστευτες σκηνές βίας: Τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν ακόμα και τον πατέρα του 16χρονου (video)