Newsroom

Newsroom

Η πείνα είναι ξανά εδώ. Ένα παιδί λιποθύμησε με την αξιοπρέπεια των ανθρώπων να δοκιμάζεται και πάλι…

Οι δημοσιογράφοι (σ.σ οι περισσότεροι  φιλοκυβερνητικοί ) είναι τόσο πολύ θιγμένοι από το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο λειτούργημά τους και θα περάσει στα ψιλά η είδηση της λιποθυμίας της 9χρονης από πείνα... στη Ρόδο.

migrant mother 2169284 1920

Ένα 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα στη Ρόδο. Δεν είναι πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, άλλωστε τους απασχολεί μόνο ότι έχει βιτριόλι… και σποτ_ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δημοσιογράφος (σ.σ που φιλοδοξεί να πάρει μια θέση στην κυβέρνηση αύριο μεθαύριο) δεν θα μπει στην ανάγκη να θιχτεί ότι ένα νέο παιδί… λιποθυμά από την πείνα. Όπως δεν θίχτηκε με την μη επαναλειτουργία του   Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου «Αγία Σοφία».  Εφόσον μαθευτεί γρήγορα σαν είδηση θα σβήσει μόλις οι κάμερες σβήσουν, μέχρι να βρουν τα κανάλια το επόμενο θέμα που θα έχει βία και αίμα και προδοσία…

Ένα παιδί λιποθύμησε από την πείνα, που χάθηκαν οι ευαίσθητοι;

Ναι εν έτη 2020 ένα 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε μέσα σε φούρνο από την πείνα. Η μητέρα της άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος, γυρεύει απεγνωσμένα δουλειά για να μπορέσει να θρέψει τα δύο μικρά κορίτσια της(μονογονεϊκή οικογένεια). Τα ξενοδοχεία στη Ρόδο και παντού παραμένουν κλειστά και κανείς δεν γνωρίζει πόσα θα λειτουργήσουν και πόσοι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν.

Το απόγευμα της Δευτέρας (22-06-2020), η μητέρα με την κόρη της, μπήκαν μέσα στο φούρνο για να αγοράσει με τα ελάχιστα χρήματα που είχε, σκέτο ψωμί για να φάει η μικρή. Το παιδί όμως, νηστικό όπως ήταν, λιποθύμησε μέσα στον φούρνο και έτσι αποκαλύφθηκε το δράμα. Η μητέρα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αποκάλυψε τι της είπε η κόρης.

«Λόγω των συνθηκών που ζούμε δεν είχα χρήματα να πάρω στο παιδί αυτό που ζήτησε και το παιδί μου λιποθύμησε. Εργαζόμουν σε ξενοδοχείο στη Ρόδο. Το παιδί λέει “μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;”», είπε η Μητέρα της 9χρονης σε δήλωση της. Όπως ανέφερε, έχει λάβει μόνο τα 800 ευρώ που δόθηκαν στους πληγέντες από τον κορονοϊό και τίποτα άλλο.

Στη συνέχεια η μητέρα είπε: «Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες.

Απευθύνθηκα στο σωματείο να ρωτήσω πότε θα πάρουμε αυτά τα 533 ευρώ. Μου είπαν ότι πρώτη του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα. Δεν τα έχω πάρει ακόμα. Πρώτη του μήνα. Και αν θα ενταχθούμε μέσα. Διαφορετικά θα πάρω τα 480 που θα δώσει ο ΟΑΕΔ για τρεις μήνες, και 168 ευρώ που είναι το Α21 που τα περιμένω πώς και πώς».

«Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε;»

Σχετικά με το αν ζήτησε βοήθεια, η ίδια απάντησε: «δεν το έκανα. Είπα ότι είναι κάτι παροδικό. Θα περάσει. Σκέφτηκα ότι είναι και άλλες μητέρες σαν και εμένα. Αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι το παιδί μου θα πέσει ξερό κάτι. Είπα είναι κάτι παροδικό. Όλοι οι άνθρωποι περνάμε δυσκολίες και είχα ξαναπεράσει. Αυτή τη φορά ήταν πολύ δυνατό αυτό που συνέβη. Το χειμώνα ήμουν με το επίδομα ανεργίας, περίμενα να ανοίξει η σεζόν».

«Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε; Το κοριτσάκι να μου ζητάει να φάει και να της λέω κάνε υπομονή να πάρω τα 533 ευρώ», συνέχισε, αποκαλύπτοντας ότι σήμερα της έκοψαν το ρεύμα.

«Δεν ξέρω πώς θα περάσω τον χειμώνα αν δεν βρεθεί δουλειά», τόνισε από την πλευρά της η Μητέρα  .

Δεν είναι η μοναδική ιστορία. Η πείνα είναι ξανά εδώ. Η αξιοπρέπεια των ανθρώπων δοκιμάζεται και πάλι…  Ποιος θα φωνάξει για την πείνα; Ποιος θα μιλήσει για την αδικία; Που χάθηκαν πάλι οι ευαίσθητοι;   Και όπως εύστοχα έγραψε ο Δημήτρης Παπαθανασίου στο Facebook:  Οι δημοσιογράφοι είναι τόσο πολύ θιγμένοι από το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο λειτούργημά τους και θα περάσει στα ψιλά η είδηση της λιποθυμίας της 9χρονης από πείνα…
 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…