Η Πέγκυ Ζήνα μίλησε για τον Μίκη και τον Μητροπάνο – Οι συμβουλές της Μαρινέλλας (video)

«Ο Μητροπάνος ανακοίνωσε στον κόσμο την εγκυμοσύνη μου. Όταν έφυγε... άργησα πολύ να βρω τα πατήματά μου»

Screenshot 1

Kαλεσμένη στο «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε χθες βράδυ η Πέγκυ Ζήνα με τη γνωστή τραγουδίστρια να προχωρά σε αποκαλύψεις για την πορεία της στο τραγούδι αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε για τις συνεργασίες της με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Μίκη Θεοδωράκη.

«Είχα την τύχη να γνωρίσω τον πατέρα του ελληνικού τραγουδιού από μία συναυλία που ο Αντώνης Καλογιάννης με κάλεσε και σκεφτόμουν τι τραγούδια θα πω και μου λέει θα πεις τρία τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Από εκεί μετά μου ήρθε η πρόταση από την Μαργαρίτα Θεοδωράκη και στη συνέχεια γνώρισα τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος το σημαντικότερο που με δίδαξε, ήταν τον δικό του τρόπο να λέω τα τραγούδια του», σημείωσε η Πέγκυ Ζήνα για τον «τιτάνα» της ελληνικής μουσικής και συμπλήρωσε:

«Μου έμαθε ότι πρέπει να αγαπώ το λαϊκό τραγούδι γιατί στον τόπο μας το έντεχνο το θαύμασαν αλλά το λαϊκό το αγάπησαν. Μου είπε ότι από τη στιγμή που έγραψε τα τραγούδια του δεν ανήκουν σε εκείνον αλλά στον κόσμο και ότι ο κάθε τραγουδιστής κρίνεται από τον τρόπο που εκείνος τα ερμηνεύει.  Εκείνος δεν θα απαγορεύσει τίποτα σε κανέναν γιατί το θεωρεί ρατσιστική συμπεριφορά.  Με εμένα ασχολήθηκε πάρα πολύ. Μου έδωσε το δικαίωμα να δισκογραφήσω τα δικά του λαϊκά τραγούδια μετά από μία πολύ καλή εκπομπή που κάναμε και μετά τις πρόβες μας στις συναυλίες που κάναμε μέχρι και το 2019, ήταν από κάτω. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο για εμένα».

Η κομβική συνάντηση με τον Μητροπάνο

«Η συνεργασία μου με τον Μητροπάνο ήταν κορυφαία, η πιο κομβική στιγμή όλης μου της πορείας. Από τον Μητροπάνο έμαθα όταν είσαι μεγάλος, είσαι και γενναιόδωρος. Ο Μητροπάνος ανακοίνωσε στον κόσμο την εγκυμοσύνη μου. Όταν έφυγε από τη ζωή άργησα πολύ να βρω τα πατήματά μου.

«Ήταν το ‘βουνό’ μου και θα είναι για πάντα. Έτσι τον είχε βγάλει ο Γιώργος όταν δουλεύαμε μαζί, γιατί ήταν ακλόνητος στις πεποιθήσεις του, παρείχε προστασία στους συνεργάτες του και ήταν η δεύτερη οικογένειά του. Να μη συζητήσω για την οικογένειά του, η ζωή του όλη. Ήταν δυο χέρια απλωμένα που όταν σε είχαν μέσα δεν είχες να φοβηθείς τίποτα. Έμαθα από εκείνον πως όταν είσαι μεγάλος είσαι παραπάνω γενναιόδωρος, δεν έχω γνωρίσει πιο ντόμπρο άνθρωπο και άνθρωπο τραγουδιστή να δίνει τόσο βάση στον στίχο», δήλωσε η σημαντική ερμηνεύτρια για την απώλεια του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή.

Τέλος για το πως προσέχει και διατηρεί τη φωνή της, η Πέγκυ Ζήνα τόνισε: «Αυτό το υιοθέτησα από τη Μαρινέλλα. Πολύ πολύτιμες συμβουλές. Το προσέχω σαν τα μάτια μου αυτό το ταλέντο που μου έδωσε ο Θεός. Δεν φωνάζω δυνατά, δεν κάθομαι πολύ στα χιόνια, το πρωί όταν ξυπνάω μιλάω χαμηλόφωνα. Εγώ όταν μιλούσα με τη Μαρινέλλα στο τηλέφωνο κάθε τρία λεπτά με μάλωνε. “Γιατί φωνάζεις” μου έλεγε. “Δεν μπορώ να σε ακούω να φωνάζει”».

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ