Newsroom

Newsroom

Η "πατάτα" του ΟΠΑΠ κοστίζει 375 εκατ. ευρώ

Χρυσάφι πληρώνει τις «πατάτες» της διοίκηση του, ο ΟΠΑΠ. Μέσα από τα χέρια της κινδυνεύει να χάσει το μονοπώλιο του…

Χρυσάφι πληρώνει τις «πατάτες» της διοίκηση του, ο ΟΠΑΠ. Μέσα από τα χέρια της κινδυνεύει να χάσει το μονοπώλιο του Οργανισμού στο επίγειο δίκτυο, πετώντας στα σκουπίδια 375 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.koutipandoras.gr, στο κέντρο των Αθηνών και συγκεκριμένα σε στενό κοντά στην οδό Πατησίων έχει ανοίξει ίντερνετ καφέ το οποίο συνεργάζεται με έναν από τους προσωρινά αδειοδοτημένους παρόχους για το ιντερνετικό στοίχημα.

Υπενθυμίζεται ότι 24 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του ιντερνετικού στοιχήματος έχουν υποβάλλει αιτήσεις για την προσωρινή αδειοδότησή τους, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας.

Το Νοέμβριο, η διοίκηση του ΟΠΑΠ ξόδεψε γύρω στα 375 εκατ. ευρώ για την επέκταση της σύμβασης του μονοπωλίου του Οργανισμού έως το 2030 και της αποκλειστικής διαχείρισης των 11 παιχνιδιών, όπως επίσης και άλλα 560 εκατ. ευρώ για τα «φρουτάκια». Τα κενά του νόμου 4002 αναφορικά με την προάσπιση του μονοπωλίου του Oργανισμού, έδωσαν τη δυνατότητα σε εταιρείες του διαδικτυακού στοιχήματος να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και μέσω Ίντερνετ καφέ να στήσουν το δικό τους επίγειο δίκτυο.

Και τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Καταρχήν παράγοντες της αγοράς του τζόγου είχαν επισημάνει εξ αρχής τα κενά που άφηνε η συγκεκριμένη νομοθεσία προς τη διοίκηση του Οργανισμού. Οι επισημάνσεις τους όμως ουδέποτε εισακούστηκαν, παρά το γεγονός ότι ήταν οφθαλμοφανές το που θα μπορούσαν να οδηγήσουν.

Από την άλλη, μεγάλα ερωτήματα προκαλεί η στάση της διοίκησης του Oργανισμού. Εφόσον τα κενά στη νομοθεσία ήταν τόσο εξόφθαλμα γιατί δεν αντέδρασε ούτως ώστε να διασφαλιστεί το μονοπώλιο του οργανισμού;

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…