Newsroom

Newsroom

Η παρωδία διαχείρισης με τους πρόσφυγες στην Λέσβο συνεχίζεται

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έδεσε το αρματαγωγό "Ρόδος". Σε αυτό θα επιβιβαστεί το σύνολο των εισερχομένων μετά την 1η Μαρτίου προσφύγων και μεταναστών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε υπαίθριο καταυλισμό. Οι  Αρχές όμως πήραν πήραν εντολές πριν τους επιβιβάσουν  να τους μεταφέρουν πρώτα στο αστυνομικό τμήμα! 

5051849

Tο αρματαγωγό θα μείνει στο λιμάνι για να τους φιλοξενήσει και δεν θα μεταφερθεί, ενώ το οξύμωρο είναι ότι ούτε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη του περιστατικού.

Στο μεταξύ επικρατεί ασυνεννοησία, αν όχι ανοργανωσιά από πλευράς υπουργείου. Κι αυτό γιατί ενώ το «θέμα» ήταν να φτάσει το αρματαγωγό και να μπουν μέσα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν βρεθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης στο αίθριο άτυπο καταυλισμό, οι Αρχές τώρα πήραν εντολές να τους μεταφέρουν πρώτα στο αστυνομικό τμήμα!

Παράλληλα μετά τις 11 το πρωί έφτασαν και τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν από τις 6 το πρωί της Κυριακής στη Σκάλα Συκαμνιάς! Οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν στο λεωφορείο, ενώ εκτός βρίσκονται στο λιμάνι για τρίτη ημέρα εκείνοι που για δεύτερη νύχτα κοιμήθηκαν σε πούλμαν εντός του περιφραγμένου χώρου!

Αυτοί που έμεναν στο λιμάνι είχαν καταγραφεί, εκείνοι από τη Συκαμνιά όχι. Έλα όμως που πρέπει να γίνει και η ταυτοποίηση με τα δακτυλικά αποτυπώματα. Έτσι τώρα βαν της Αστυνομίας παίρνει 15 άτομα τη φορά για την ταυτοποίηση.

Θυμίζουμε ότι μετά τις αφίξεις που ανέμεναν οι αρχές στις ακτές λόγφω των συγκρούσεων που μαίνονταν στο Ιντλίμπ της Συρίας και το «άνοιγμα» των συνόρων από πλευράς Ερντογάν, μπλόκα στήθηκαν στη Μόρια, με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί οι νέες αφίξεις να μην πάνε στο ΚΥΤ Μόριας λόγω υπερπληθυσμού.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει αναστείλει για ένα μήνα την προστασία σε αιτούντες άσυλο. Συνεπώς οι νεοαφιχθέντες δεν μπορούν να κάνουν αίτημα ασύλου.

Πηγή:stonisi

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους