Η παρέλαση που «τάραξε τα νερά» – Το silly walk α λα Monty Python στη Νέα Φιλαδέλφεια (video)

H παρέλαση που «εξόργισε», που «προκάλεσε»...η παρέλαση που «έξυσε» των καθωσπρεπισμό και τη στενότητα των ελληνικών media και μερίδας της ελληνικής κοινωνίας.

Καταγραφή 46 702x363 1

«Τα παιδιά κάτω στον κάμπο κυνηγάνε τους αστούς

Πετσοκόβουν τα κεφάλια από εχθρούς κι από πιστούς

Τα παιδιά κάτω στον κάμπο κόβουν δεντρολιβανιές

και στολίζουν τα πηγάδια για να πέσουν μέσα οι νιές

Τα παιδιά μες στα χωράφια κοροϊδεύουν τον παπά

τού φοράνε όλα τ’ άμφια και τον παν στην αγορά»

Αυτά τα «βλάσφημα και εξοργιστικά» αναφέρονται στο σπουδαίο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο»….

Κατά τ’ άλλα… βίντεο από τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον, αλλά και πλήθος σχολίων από χρήστες των social media.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν ομάδα αποτελούμενη από νεαρά κορίτσια αντί να κάνει την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, επέλεξε να παρελάσει αλά… Monty Python, θυμίζοντας το θρυλικό σκετς The Ministry of Silly Walks με τον Τζον Κλιτζ.

Σύμφωνα μάlιστα στα με το filadelfia-xalkidona.gr, τα κορίτσια αυτά δεν ήταν μαθήτριες σε κανένα σχολείο του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τα κορίτσια παρεισέφρησαν ανάμεσα στα γκρουπ μαθητών του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας και του Γενικού Λυκείου Νέας Χαλκηδόνας λίγο πριν τα σχολεία φτάσουν στην κεντρική πλατεία που βρισκόταν η εξέδρα των επισήμων.

Το βίντεο έχει ήδη προκαλέσει ποικίλα σχόλια στο Διαδίκτυο, ενώ έχει φέρει στο προσκήνιο και τοποθετήσεις ακροδεξιάς απόχρωσης από χρήστες των social media.

Το θέμα σχολίασε σχολίασε με τρόπο οργισμένο και ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος.

Με ανάρτηση στο Facebook, ο Γιάννης Βούρος κάνει λόγο για «γελοία υποκείμενα», που χλεύασαν και προσέβαλαν τη μνήμη των πεσόντων του ’40. Σύμφωνα με τον Γιάννη Βούρο, οι κοπέλες μπήκαν στην παρέλαση από κάποιο στενό της λεωφόρο Δεκελείας.

Σημειώνει δε ότι «η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει».

 Ας ελπίσουμε, ότι όλοι αυτοί που «αντιδρούν», δεν επιθυμούν στις παρελάσεις εικόνες και στιγμές σαν αυτή:

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…