Η παράκληση ενός έγκλειστου για τον κ. Μητσοτάκη

Δεν αντέχονται τέτοιες μέρες οι διαγγελείς του φόβου και του εαυτού τους...

Μας λείπουν εκείνοι που φεύγουν μόνοι, χωρίς κανείς δικός τους να ακούσει την τελευταία λέξη και να δει την τελευταία χειρονομία, μέσα στην αγωνία των ΜΕΘ. Μέσα στην ανωνυμία της αριθμητικής. Κατέληξαν άλλοι δύο…

Χωρίς όνομα, επώνυμο, συγγενείς που τους κλαίνε, γλάστρες που περιμένουν μέσα στα τρία τετραγωνικά της βεράντας το πότισμά τους, βεράντες που περιμένουν να ακούσουν το χειροκρότημά τους. Μας στοιχειώνει η τελετή της στατιστικής. Ένας εβδομηντάχρονος κι ένας ογδοντάχρονος. Και το άθροισμα της απώλειας -11-12-13-17…

Μας λείπουν οι απλές χαρές της καθημερινότητας των καθημερινών ανθρώπων. Το χαμόγελο του καφέ στο καφενείο ή στην καφετέρια, η μικρή περιπέτεια της άνοιξης στο πάρκο -απαγορεύονται οι σκύλοι-, η στυφή καλημέρα με τον στυφό γείτονα, η αθέλητα τρυφερή ματιά στα μαλλιά, τις πλάτες και τις τσάντες των παιδιών που φεύγουν το πρωί για το σχολείο.

Μετράμε μόνο βήματα από την κρεβατοκάμαρα στο μπάνιο, από το μπάνιο στο καθιστικό, από το καθιστικό στη μικρή βεράντα κι από τη μικρή βεράντα στον καναπέ, για να ακούσουμε τον εσπερινό του Τσιόδρα.

Μας λείπουν οι φίλοι. Μας έμεινε κάτι που τους μοιάζει στο Διαδίκτυο, σημάδια έγχρωμα στη μαύρη οθόνη. Που προφέρουν τα ίδια και τα ίδια σύμφωνα, τις ίδιες μεταλλικές συλλαβές, σαν εκφωνητές σε πένθιμες τελετές. Υποκείμενα νοσήματα. Άλλος ένας χθες στην Καστοριά. Είδες τι γίνεται στην Ιταλία. Προβλέψεις για την πανδημία.

Ναι, ναι, η Κίνα τα κατάφερε. Και καταλήγουν πάντα στο ίδιο ερωτηματικό φωνήεν, μια ηχώ κρυφής αγωνίας. Πού θα πάει η κατάσταση, είδες πόσα είναι σήμερα τα κρούσματα, πόσο θα πάει, πότε θα τελειώσει, πώς θα τελειώσει, για πόσους θα τελειώσει, όταν τελειώσει.

Μας λείπει αυτό που είχαμε – η δουλειά, οι συνάδελφοι, το μεροκάματο, ο δρόμος, οι σύντροφοι που δεν ήταν ύποπτοι μετάδοσης, η μάταιη σοκολάτα μιας αγκαλιάς. Αλλά ναι. Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις. Χωρίς εμβατήρια και παρελάσεις, καθισμένοι στην πέτρα της υπομονής, θα τη βρούμε την άκρη.

Μια παράκληση μόνο για τον κ. Μητσοτάκη: Δεν μας λείπουν τα διαγγέλματά σας. Μην ξανατρυπώσετε απρόσκλητος, με τα σενάρια των επικοινωνιολόγων σας, στα κλειστά σπίτια μας. Δεν τη χρειαζόμαστε την παραμυθία σας.

Δεν αντέχονται τέτοιες μέρες οι διαγγελείς του φόβου και του εαυτού τους…

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σκουριές: Κίνηση εντυπωσιασμού από τον δήμαρχο Αριστοτέλη – «Θέατρο του παραλόγου» καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Σκουριές: Κίνηση εντυπωσιασμού από τον δήμαρχο Αριστοτέλη – «Θέατρο του παραλόγου» καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Tο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη συνεδρίαζε στην Ιερισσό προκειμένου να δοθεί, μετά από σχετική…

Κρήτη: Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές της Αγυιάς – Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον θανατό του

Κρήτη: Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές της Αγυιάς – Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον θανατό του

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 53χρονος κρατούμενος, ο οποίος είχε καταδικαστεί για κλοπές και εξέτιε την ποινή…

Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών: «Δίνουμε αγώνα ζωής, επιβίωσης και αξιοπρέπειας»

Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών: «Δίνουμε αγώνα ζωής, επιβίωσης και αξιοπρέπειας»

«Φέτος τα σχολεία, παρά τις θριαμβολογίες του υπουργείου Παιδείας για τις καινοτομίες που τάχα εισάγει,…

Κρήτη: Υπάλληλος οδικής βοήθειας παρασύρθηκε από όχημα – Νέο εργατικό ατύχημα

Κρήτη: Υπάλληλος οδικής βοήθειας παρασύρθηκε από όχημα – Νέο εργατικό ατύχημα

Διερχόμενο αυτοκίνητο τον παρέσυρε έναν 30χρονο υπάλληλο οδικής βοήθειας, σε ένα χρονικό διάστημα που τα…