Η «παραβατική» καθημερινότητα στο 5ο Λύκειο πριν την αστυνομική εισβολή (εικόνες)

Εικόνες της καθημερινότητας των οικογενειών που ζούσαν στο κατειλημμένο κτήριο του 5ου Λυκείου πριν την επιχείρηση - σκούπα στα Εξάρχεια

Με μια επιχείρηση σκούπα, νωρίς το πρωί η ελληνική αστυνομία έβαλε μπρος την επιχείρηση εκκένωσης σε κατειλημμένο κτήριο για να… καθαρίσει τα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να «μαζέψουν» τους μετανάστες που ζούσαν στο κτήριο, στην πλειοψηφία τους μανάδες και παιδιά, χωρίς να τους αφήσουν να πάρουν μαζί τα όποια υπάρχοντα τους, παρά μόνο ότι είχαν ήδη στα χέρια.

Στην κατάληψη του 5ου Λυκείου, ζούσαν οικογένειες και δεχόντουσαν τη βοήθεια εθελοντών που τους εφοδίαζαν με ρούχα, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα, ενώ η αυτοδιαχειριζόμενη κοινωνική κουζίνα Mano Aperta προσέφερε συχνά φαγητό σε όσους έμεναν εκεί.

Εικόνες από την εκκένωση της κατάληψης έχουν κυκλοφορήσει σε όλα τα μέσα. Αυτό που δεν έχει διακινηθεί μέχρι στιγμής, είναι εικόνες από τη ζωή των μεταναστών πριν την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη του 5ου Λυκείου στα Εξάρχεια. Το libertin.gr έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απαθανατίζουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την «παραβατική» καθημερινότητα των ανθρώπων που έμεναν εκεί: