Η Πανούκλα και η Κυβέρνηση των Αρουραίων

Το παρόν άρθρο δεν είναι μία ανάλυση ή κάποιος παραλληλισμός της παρούσας κατάστασης με την Πανούκλα του Albert Camus. Είναι μια πραγματική αγωνία, για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται αυτές τις ημέρες η συνεχιζόμενη πανδημία της νόσου του κορονοϊού 2019 (COVID-19), από την επίσημη πανούκλα της ελληνικής κοινωνίας· της πιο φανατικής Εκκλησίας στον κόσμο, της Εκκλησίας της Ελλάδος (και της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης), η οποία είναι η άμεση συνεργός της ακροδεξιάς κυβέρνησης σε ένα συνεχιζόμενο έγκλημα, που διαπράττεται σε βάρος του λαού. 

artwork rats

Την ώρα που γράφεται το παρόν άρθρο υπάρχουν ήδη τέσσερις νεκροί από την πανδημία στη χώρα. Υπενθυμίζω, ότι και η Κίνα και το Ιράν και η Ιταλία κάποια στιγμή είχαν τέσσερα θύματα και τώρα οι χώρες αυτές βιώνουν μία ανείπωτη τραγωδία. Στην Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή αντί των επιστημόνων και των ειδικών, μιλούσαν για την πανδημία οι Μητροπολίτες και οι αρουραίοι, που διόρισε υπουργούς, προέδρους και διευθυντές ο Μητσοτάκης. Πρώτος αρουραίος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέας και προσωπική επιλογή του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, ο οποίος πέρα από τις ανοησίες που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγο καιρό πριν ενημέρωνε τον ελληνικό λαό, ότι ο κορονοϊός «Είναι μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα και μέτρια θνητότητα … σαν μια βαριά γρίπη. Άρα και να έρθει κάποια στιγμή στη χώρα μας, δε χρειάζεται να υπάρχει πανικός. Είμαστε έτοιμοι». Φυσικά έπεσε έξω, καθώς η τοπική επιδημία που εμφανίστηκε στην Κίνα, μετατράπηκε σε πανδημία, που εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 

Ο επίσημος όμως αρουραίος της κυβέρνησης, ο οποίος κουβαλά πολύ περισσότερα μικρόβια και μολύνει εδώ και αρκετά χρόνια την ελληνική κοινωνία, είναι και ο πλέον επικίνδυνος για την δημόσια υγεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ένα φαιδρό ανδρείκελο, που το χρησιμοποιεί ο διαχρονικός παρασιτισμός στη χώρα σε οικονομικο-πολιτικό επίπεδο, τώρα εν μέσω πανδημίας αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία. Από την αρχή, πριν ακόμη εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα στη χώρα, με την γνωστή φλυαρία του άρχισε, μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ που τον φιλοξενούσαν, να διαχέει στην κοινωνία δοξοσοφίες και λογύδρια για τις αποστειρωτικές ιδιότητες τις θείας κοινωνίας. Έξω πίσω του και οι άλλοι μολυσματικοί λακέδες της κοινωνίας, όπως ο Μπογδάνος και η παρέα του. Ξαφνικά Μητροπολίτες και κυβερνητικοί άρχισαν να παρασύρουν την κοινωνία και να προτρέπουν τον κόσμο να αψηφήσει τις συμβουλές των ειδικών αλλά και την ίδια τη λογική. Η Ιερά Σύνοδος και η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι άμεσα υπεύθυνοι για ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα.  

Η επίσημη Εκκλησία αποδεικνύεται να είναι μια μοχθηρή, αναίσχυντη και ανάλγητη σέχτα κερδοσκόπων, αδίστακτων εγκληματιών, που στο βωμό του χρήματος δεν λογαριάζει ούτε την ανθρώπινη ζωή, ούτε τη χριστιανική πίστη. Μαζί της και η επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία πάλι μέσω του Γεωργιάδη, δείχνει να ενθαρρύνει κερδοσκόπους, που λόγω τις πανδημίας προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και την ανάγκη του κόσμου. Κάθε αντικοινωνικό στοιχείο, αντί να απομακρυνθεί όχι μόνο από τη δημόσια σφαίρα αλλά πολύ περισσότερο από τη θέση που το τοποθέτησε η ακροδεξιά ανάξια κυβέρνηση, επιβραβεύεται, όταν η ΕΡΤ προβάλει τις Κυριακάτικες λειτουργίες σε όλη τη χώρα, παρουσιάζοντας την παραπλάνηση του κόσμου ως επινίκιο των προσπαθειών τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη προβολής των «τροπαίων» τους, από το να παρακολουθεί το πανελλήνιο τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, να βρίσκονται μέσα στους κλειστούς χώρους των εκκλησιών και να μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουτάλι … εν μέσω πανδημίας. Όλα αυτά τα ανυπόληπτα στοιχεία, που βάζουν σε τέτοιο κίνδυνο τους ηλικιωμένους αλλά και ολόκληρο τον πληθυσμό, θα λογοδοτήσουν μόλις περάσει αυτή η πανδημία. Είναι μια εγκληματική πράξη σε εξέλιξη και δεν μπορεί ούτε να συνεχιστεί άλλο ούτε να γίνεται ανεκτή.  

Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνει η Εκκλησία και η Κυβέρνηση, που ούτως ή αλλιώς αδιαφορούν για την κοινωνία, αλλά η αφωνία και ο λήθαργος της αντιπολίτευσης. Ο Σύριζα και το ΚΚΕ αποσβολωμένοι παρατηρούν απλά τον Πολάκη, τον Ξανθό και τον Τσίπρα, κάνοντας ακόμη πιο έκδηλη την αμηχανία και την ανημποριά τους να πάρουν θέση. Δείχνουν σαν να περιμένουν απλά να δουν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και τα θύματα να αυξάνονται. Ακόμη και η ομοψυχία που ζητά η κυβέρνηση φαίνεται να διεγείρει τη ροπή της αντιπολίτευσης προς τις δημόσιες σχέσεις. Η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της από την άλλη προσπαθεί να ενοχοποιήσει την αντιπολίτευση, είτε η πανδημία έχει όμοια έξαρση με αυτή της Ιταλίας είτε όχι. 

Ο Σύριζα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να αντιδράσει με όσα ένδικα μέσα υπάρχουν, ώστε να μην εξαπλωθεί η πανούκλα της Εκκλησίας και της μολυσματικής δημοσιογραφίας, που καλύπτει όλες τις επιλήψιμες και παράνομες πράξεις της κυβέρνησης και των μητροπολιτών. 

Ο Σύριζα έπρεπε να απαιτήσει τα 37 δις που μάζεψε από το λαό να γυρίσουν πάλι σε αυτόν, ενισχύοντας το ΕΣΥ τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, προσλαμβάνοντας γιατρούς και νοσηλευτές, όσο και με άλλα υλικοτεχνικά μέσα. 

Ο Σύριζα έπρεπε να απαιτήσει οι εξετάσεις για τον κορονοϊό να γίνονται δωρεάν και όχι να κανονιστεί μια λογική τιμή. Απαιτείται να είναι δωρεάν. 

Ο Σύριζα έπρεπε να απαιτήσει, από τα χρήματα που άφησε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη, να δοθούν άμεσα έκτακτα επιδόματα σε φτωχές οικογένειες, ευπαθή άτομα, ΑΜΕΑ, ανέργους, φοιτητές, συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, στρατεύσιμους κτλ. ώστε να καλυφθούν οι άμεσες καθημερινές ανάγκες τους (διατροφή, στέγαση, ενοίκια κτλ.) για όσο καιρό χρειαστεί. 
 
Ο Σύριζα έπρεπε να απαιτήσει να υπάρξει μέριμνα για τα άτομα που βρίσκονται στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, καθώς επίσης σε ορφανοτροφεία, οίκους ευγηρίας κτλ.  

Ο Σύριζα έπρεπε να απαιτήσει από την κυβέρνηση να επιβάλει την απόφαση αναστολής λειτουργίας Εκκλησιών και άλλων επιχειρήσεων.   

Ο Σύριζα έπρεπε να προστατέψει τους εργαζόμενους, οι οποίοι τώρα ενδεχομένως εκβιάζονται από τα αφεντικά τους, να πληρωθούν οι μισθοί τους και να προστατευτούν τα δικαιώματά τους.    

Ο Σύριζα έπρεπε να απαιτήσει να μην πληρωθεί κανένας λογαριασμός (ρεύμα, νερό, κτλ.) και καμία εισφορά και άλλες υποχρεώσεις προς το δημόσιο. 

Αυτά τα χρήματα είναι χρήματα του λαού. Τα 37 δις αντί να πάνε στους άφραγκους «επενδυτές» του Γεωργιάδη, απαιτείται να καλύψουν τις ανάγκες της κοινωνίας. 

Ο Σύριζα πρέπει να απαιτήσει όλα αυτά και άλλα τόσα, και όχι απλά να τα προτείνει.    

Και όταν περάσει η πανδημία ο λαός θα κάνει λογαριασμό. Θα επαναπροσδιορίσουμε σε νέα βάση το κοινωνικό κράτος και την προστασία του από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την δήθεν ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα, που με τόση ζέση προπαγάνδιζαν όλα τα παράσιτα, που τώρα είδαν τι σημαίνει… δημόσιο αγαθό. Ο Σύριζα πρέπει να ψάξει πέρα από τα κομματικά του παραδοσιακά υπόλοιπα και να επιστρατεύσει ανθρώπους με γνώση, αποφασισμένους να εργαστούν για την κοινωνία και όχι για την πολιτική τους καριέρα και επιβίωση. Αυτοί οι επαγγελματίες αριστεροί είναι τόσο επικίνδυνοι όσο η πανούκλα της Εκκλησίας, την οποία μεταφέρουν οι αρουραίοι της κυβέρνησης που ρύπαναν και τελικά μόλυναν την κοινωνία.

ΥΓ1: Το γεγονός ότι το ΕΣΥ ακόμη λειτουργεί και μάλιστα παρόλες τις ελλείψεις αντέχει ακόμη, οφείλεται στον Ξανθό, τον Πολάκη και το λαό, που πλήρωνε να μην καταρρεύσει. Αυτοί οι τρείς παράγοντες κατάφεραν να μειώσουν την ζημιά που προκάλεσε ο Γεωργιάδης και οι άλλοι αρουραίοι, οι οποίοι υπονόμευσαν το ΕΣΥ όσο κανείς άλλος. 

ΥΓ2: Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή-KEEΡΦΑ καλεί στις 21 Μαρτίου τους νέους να συμμετέχουν σε συλλαλητήριο για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκης. Η επανάσταση σύντροφοι προϋποθέτει να είμαστε πρώτα καλά στην υγεία μας και όχι να θέτουμε σε κίνδυνο την κοινωνία. Ο λαός και η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα τώρα. 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους