Η ουκρανική αστυνομία έμεινε αδρανής, όταν δεν πυροβολούσε, στο μακελειό της Οδησσού (βίντεο)

cover
NewsRoom 04/05/2014 | 17:12

Πλάτες, ακόμα και με τη χρήση όπλων, στους εμπρηστές της Οδησσού φαίνεται πως έκανε η ουκρανική αστυνομία, όπως προκύπτει από νέα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ρωσόφωνοι αυτονομιστές ισχυρίζονται πως κατάφυγαν στο κτίριο των συνδικάτων προκειμένου να σωθούν από τους άντρες που τους καταδίωκαν, κρατώντας ακόμα κι όπλα, και οι οποίοι στη συνέχεια πετούσαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του κτιρίου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύουμε, ουκρανός αστυνομικός βγάζει το πιστόλι του και πυροβολεί προς το φλεγόμενο κτίριο, ενώ συνάδελφοί του που βρίσκονται στην περιοχή δεν κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν την θηριωδία.

 

 

Ακόμα κι ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ, παραδέχθηκε τις ευθύνες τις αστυνομίας στο μακελειό, αφού ανακοίνωσε πως μετά από τα γεγονότα της 2ας Μαΐου όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας της πόλης απομακρύνθηκαν και θα αντικατασταθούν καθώς απέτυχαν στο έργο τους. Ο ίδιος, πάντως, επανάλαβε πως υπεύθυνη για τα βίαια γεγονότα είναι η Ρωσία.