Newsroom

Newsroom

Η οσμή σκανδάλου στην Toyota την ανάγκασε να βάλει «φρένο» στις πωλήσεις των Corolla και Yaris Cross

Το σκάνδαλο στην Toyota / Daihatsu σχετικά με παρατυπίες που βρέθηκαν στις δοκιμές συντριβών αναγκάζει την Ιαπωνική εταιρία να ανασταλεί προσωρινά η κατασκευή και πώλησή τριών μοντέλων

toyota

Η Toyota  παραδέχτηκε ψευδή δεδομένα σε δοκιμές ασφάλειας πεζών κι επιβατών για τα Corolla Fielder, Corolla Axio και Yaris Cross που βρίσκονται επί του παρόντος σε παραγωγή.

Οι εσωτερικές έρευνες της Toyota διαπίστωσαν ότι τα Crown, Isis, Sienta και Lexus RX που έχουν σταματήσει να παράγονται, είχαν επίσης αβλεψίες κατά τη διάρκεια των δοκιμών πρόσκρουσης. Παρά τα προβλήματα, η Toyota υποστηρίζει ότι η έρευνα που διενέργησε απέδειξε ότι τα επηρεαζόμενα οχήματα συμμορφώνονται με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας, χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες από τους ιδιοκτήτες. Για τον λόγο αυτό  ανακοίνωσε ότι διακόπτεται προσωρινά η πώληση των Corolla Fielder, Corolla Axio και Yaris Cross.

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζητήματα επιδόσεων των αυτοκινήτων που είναι ήδη στους δρόμους.

Η ανακοίνωση της Toyota:

«Η Toyota Motor Corporation (Toyota) διερεύνησε τις αιτήσεις πιστοποίησης των μοντέλων της σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού (MLIT) στις 26/1/2024.

Παρά το ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, επτά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων που έχουν ήδη διακοπεί από το 2014, δοκιμάστηκαν με μεθόδους που διέφεραν από τα κυβερνητικά πρότυπα και το αναφέραμε στο MLIT στις 31 Μαΐου.

Οι αιτήσεις πιστοποίησης μοντέλων αφορούν ανεπαρκή δεδομένα σε δοκιμές προστασίας πεζών και επιβατών για τρία μοντέλα παραγωγής (Corolla Fielder / Axio και Yaris Cross) και λάθη σε δοκιμές πρόσκρουσης και άλλες μεθόδους δοκιμών για τέσσερα μοντέλα που έχουν καταργηθεί (Crown, Isis, Sienta και RX).

Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε ανησυχία ή ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσει αυτό στους πελάτες και τους ενδιαφερόμενους που εμπιστεύτηκαν την Toyota. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη ότι το πρόβλημα ανακαλύφθηκε στην Toyota μετά την πρόσφατη ανακάλυψη ζητημάτων πιστοποίησης στις εταιρείες Hino Motors, Ltd. και Daihatsu Motor Co., Ltd. και Toyota Industries Corporation.

Μετά από εκτεταμένες εσωτερικές επαληθεύσεις στα επηρεαζόμενα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν βρίσκονται πλέον στην παραγωγή, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχουν ζητήματα επιδόσεων που να αντιβαίνουν στους νόμους και τους κανονισμούς. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα επηρεαζόμενα οχήματα.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα ευρήματα, έχουμε λάβει μέτρα για την προσωρινή διακοπή των αποστολών και των πωλήσεων τριών μοντέλων που παράγονται σήμερα στην Ιαπωνία (Corolla Fielder, Corolla Axio και Yaris Cross), με ισχύ από σήμερα.

Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε λεπτομερείς εξηγήσεις στις αρχές και θα επισπεύσουμε τα κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής δοκιμών παρουσία μαρτύρων.

Τον Ιανουάριο του 2024, ανακοινώσαμε το όραμα του Ομίλου Toyota,«Εφευρίσκοντας την πορεία μας προς τα εμπρός, μαζί». Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την κατασκευή «ολοένα και καλύτερων αυτοκινήτων» σε έναν τομέα όπου οι εργαζόμενοι έχουν αυθεντία, η οποία είναι μια μοναδική εταιρική κουλτούρα της Toyota.

Και πάλι, ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους πελάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη μας», αναφέρει η ανακοίνωση της Toyota.

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

βεγγαλικα πάρνηθα

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

Νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από την Πάρνηθα, οι οποίες δείχνουν ασυνείδητους να συνεχίζουν απτόητοι…