Newsroom

Newsroom

Η ΟΠΚΕ παρενοχλεί φοιτητές στο ΕΚΠΑ: «Δεν πληρώνομαι, το κάνω επειδή γουστάρω» (video)

Διαβάστε την αποκαλυπτική καταγγελία φοιτήτριας στο koutipandoras.gr και δείτε το βίντεο με την προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ παρενοχλούν φοιτητές στο ΕΚΠΑ 0 5 screenshot

Εξαιρετικά σοβαρή είναι η καταγγελία φοιτήτριας της Νομικής Αθηνών για την παρενόχληση που δέχτηκε ομάδα φοιτητών από άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το koutipandoras.gr φαίνονται αστυνομικοί να πλησιάζουν την είσοδο του ΕΚΠΑ και να σκίζουν πανό φοιτητών κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, την ίδια ώρα που συνάδελφοί τους στοχεύουν τους φοιτητές που αντιδρούν λεκτικά, με λέιζερ και ισχυρούς αστυνομικούς προβολείς.

Αίσθηση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο απευθύνονται στους φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή το πανεπιστήμιο, με αποκορύφωμα τη φράση ενός από τους αστυνομικούς όταν τον ρωτούν πόσο πληρώνεται για να κάνει αυτά τα πράγματα, εκείνος απαντά: «κοίτα, εγώ τα κάνω τσάμπα γιατί γουστάρω!»

Στην καταγγελία της η φοιτήτρια και μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής, Ελένη Μακράκη, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα τουλάχιστον 3 μέλη της ομάδας ΟΠΚΕ μετακινήθηκαν από το σημείο που ήταν σταθμευμένοι και ήρθαν απειλητικά προς τις πύλες του ιδρύματος. Με ‘’οπαδικές’’ πρακτικές έσκισαν πανό φοιτητικών συλλόγων που βρισκόταν ακριβώς στην είσοδο του ΕΚΠΑ όπως φαίνεται και στο οπτικοακουστικό υλικό και απομακρύνθηκαν έπειτα από τις διαμαρτυρίες φοιτητών που βρίσκονταν εκεί. Φυσικά ενώ κινήθηκαν μερικά βήματα προς τα πίσω δεν δίστασαν να βρίσουν χυδαία φοιτήτρια με χαρακτηρισμούς όπως «καριόλα», λέγοντας στους υπόλοιπους φοιτητές «άντε ρε κωλόπαιδα, ότι θέλουμε θα κάνουμε, είμαστε το κράτος!». Τη στιγμή που προέβησαν σε αυτή την ενέργεια συνέχισαν να στοχεύουν στα μάτια τους φοιτητές με στρατιωτικό φακό ενώ πιο πίσω διακρίνονται και μέλη των ΜΑΤ να στοχεύουν τους νεαρούς με λέιζερ. Μάλιστα, υπάλληλος των ΟΠΚΕ δήλωσε για αυτές τις ενέργειες ότι “εγώ αυτά τα κάνω και τσάμπα, επειδή γουστάρω”»

Δείτε το βίντεο από το περιστατικό:

Ολόκληρη η καταγγελία της Ελένης Μακράκη έχει ως εξής:

Χθες 15/09, μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΕΚΠΑ, όπως κάθε βράδυ, βρίσκονταν στις πύλες της Ούλωφ Πάλμε υλοποιώντας τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων, περιφρουρώντας τους χώρους ασύλου, αντιστεκόμενοι στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) εντός των ιδρυμάτων μας. Για μια ακόμη μέρα η αστυνομική παρουσία ήταν ασφυκτική καθώς ακριβώς απέναντι από την πύλη του ΕΚΠΑ βρίσκονταν 1 διμοιρία ΜΑΤ, 2 αγροτικά (4×4) με πάνοπλους αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ, οι οποίοι συνόδευαν περίπου 10 μέλη της ΟΠΠΙ. Αυτές οι μονάδες φυσικά κατά τη διάρκεια της νύχτας εναλλάσσονται και ενισχύονται πολλές φορές και με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και στέκονται όλο το βράδυ απέναντι σε φοιτητές, οπλοφορώντας με πολυβόλα και στρατιωτικά κράνη.

Το τελευταίο βράδυ λοιπόν οι μονάδες καταστολής, δεν στέκονταν απλά αλλά προχώρησαν και σε επανειλημμένες παρενοχλήσεις προς τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων που βρίσκονταν εκεί. Συγκεκριμένα στις 02:30 χρησιμοποιώντας στρατιωτικούς φακούς μεγάλης εμβέλειας και λέιζερ χρώματος πράσινου και κόκκινου (συνήθως χρησιμοποιείται για να στοχεύουν όπλα) μέλη των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ θέλησαν να σπείρουν την τρομοκρατία και το φόβο στους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί. Ενδεικτικό της αταλάντευτης και ψύχραιμης στάσης των 20χρονων φοιτητών που βρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή στις πύλες είναι ότι δεν τους δώσαμε σημασία και μετά από λίγη ώρα έπαψαν την “παιδιαρίστικη” συμπεριφορά τους.

Παρόλα αυτά λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα τουλάχιστον 3 μέλη της ομάδας ΟΠΚΕ μετακινήθηκαν από το σημείο που ήταν σταθμευμένοι και ήρθαν απειλητικά προς τις πύλες του ιδρύματος. Με ‘’οπαδικές’’ πρακτικές έσκισαν πανό φοιτητικών συλλόγων που βρισκόταν ακριβώς στην είσοδο του ΕΚΠΑ όπως φαίνεται και στο οπτικοακουστικό υλικό και απομακρύνθηκαν έπειτα από τις διαμαρτυρίες φοιτητών που βρίσκονταν εκεί. Φυσικά ενώ κινήθηκαν μερικά βήματα προς τα πίσω δεν δίστασαν να βρίσουν χυδαία φοιτήτρια με χαρακτηρισμούς όπως «καριόλα», λέγοντας στους υπόλοιπους φοιτητές «άντε ρε κωλόπαιδα, ότι θέλουμε θα κάνουμε, είμαστε το κράτος!». Τη στιγμή που προέβησαν σε αυτή την ενέργεια συνέχισαν να στοχεύουν στα μάτια τους φοιτητές με στρατιωτικό φακό ενώ πιο πίσω διακρίνονται και μέλη των ΜΑΤ να στοχεύουν τους νεαρούς με λέιζερ. Μάλιστα, υπάλληλος των ΟΠΚΕ δήλωσε για αυτές τις ενέργειες ότι “εγώ αυτά τα κάνω και τσάμπα, επειδή γουστάρω”.

Η ομηρία των ιδρυμάτων συνεχίζεται καθημερινά και ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε χθες ότι η ΟΠΠΙ θα οπλοφορεί και τα ΜΑΤ και ΟΠΚΕ δεν θα πάψουν να συνοδεύουν την ΟΠΠΙ μέχρι να εμπεδωθεί η παρουσία τους στα ιδρύματα. Από αυτά, αλλά και πάμπολα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας εναντίων φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων του πανεπιστημίου από τη στιγμή που η κυβέρνηση προώθησε και επιχειρεί την εφαρμογή του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αναδεικνύεται γλαφυρά ότι η μόνη βία στα πανεπιστήμια προέρχεται από την αστυνομία. Για την ανασφάλεια που αισθανόμαστε και την βία που δεχόμαστε ως φοιτητές και φοιτήτριες όσο σπουδάζουμε και παρευρισκόμαστε στον ίδιο χώρο με τα παραπάνω λούμπεν στοιχεία ποιός ευθύνεται αν όχι ο κ Τάκης Θεοδωρικάκος που έκανε χθες τις παραπάνω δηλώσεις, η κ Κεραμέως και ο κ Μητσοτάκης; Άραγε, οι πολιτικοί ιθύνοντες θα μας απαντήσουν τελικά: Από τους παραπάνω ποιος θα μας προστατεύσει;

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΑΚΗ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΟΥ ΦΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…