Newsroom

Newsroom

Η όπερα – έκπληξη "Ωραία Ελένη" για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Olvio

Η ξεκαρδιστική όπερα - έκπληξη μετά από... 47 παραστάσεις (αριθμός-ρεκόρ για όπερα) συνεχίζει για 2η χρονιά την επιτυχημένη της πορεία για εννιά μοναδικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη από τις 9 ως τις 19 Σεπτεμβρίου στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ και για οκτώ ακόμη στην Αθήνα, από τις 17  Οκτωβρίου ως τις 8 Νοεμβρίου στο θέατρο Olvio.

oraia elenh

Η ξεκαρδιστική όπερα – έκπληξη μετά από… 47 παραστάσεις (αριθμός-ρεκόρ για όπερα) συνεχίζει για 2η χρονιά την επιτυχημένη της πορεία για εννιά μοναδικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη από τις 9 ως τις 19 Σεπτεμβρίου στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ και για οκτώ ακόμη στην Αθήνα, από τις 17  Οκτωβρίου ως τις 8 Νοεμβρίου στο θέατρο Olvio.

Η ομάδα του OLVIO, παρουσιάζει τη γνωστότερη φάρσα του Offenbach, μια σάτιρα που δε χαρίζεται σε κανέναν, ένα έργο με μελωδίες που δημιούργησαν σχολή, μια μουσική κωμωδία που, από τις πρώτες νότες ως το φινάλε, συνδυάζει ευρηματικά υπέροχες μουσικές ερμηνείες με σκηνές αυθεντικής αίσθησης του χιούμορ.

Μέσα από μια ανανεωμένη και σύγχρονη ματιά -σκηνοθετικά, κινησιολογικά και ερμηνευτικά – η Ωραία Ελένη μιλάει ελληνικά και σκιαγραφεί ανάλαφρα αλλά χωρίς περιστροφές, μια κοινωνία που κάνει ό,τι μπορεί για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια της καθημερινότητας. Το στοίχημα της παράστασης είναι να αναδείξει τη θεατρικότητα της Ωραίας Ελένης χωρίς να επισκιάσει την εμπνευσμένη μουσική του Offenbach. Τέσσερις μουσικοί, επτά λυρικοί ερμηνευτές και δύο χορευτές υψηλού επιπέδου, προσεγγίζουν την κωμική όπερα αναδεικνύοντας παράλληλα και τα δύο συστατικά στοιχεία. Έτσι, οι φίλου του θεάτρου και οι φίλοι της όπερας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική μεγαλoφυία του Offenbach και τις μελωδίες που γέννησαν λίγα χρόνια αργότερα το can can. Το λιμπρέτο, που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους κριτικούς της εποχής, έχει μεταφραστεί στα ελληνικά για να φτάσει αβίαστα στο σύγχρονο κοινό.

Η Ωραία Ελένη μας συστήθηκε για πρώτη φορά την περασμένη σαιζόν, πραγματοποιώντας 45 παραστάσεις στο θέατρο OLVIO, δύο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και δύο στο SAF Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, εισπράττοντας την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ενορχήστρωση-διασκευή: Μιχάλης Παπαπέτρου

Μουσική διεύθυνση: Θοδωρής Ιωσηφίδης

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ

Μετάφραση: Ζιλ Γκουρντιέ

Σκηνικά – κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου

Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Παπαμιχαήλ

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Φωτογραφία – Video: Νίκος Βούλγαρης

Διασκευή – προσαρμογή διαλόγων: Παναγιώτης Αδάμ  

Ερμηνεύουν:

Ελένη Λιώνα: Ελένη
Νίκος Στεφάνου: Πάρης
Τίμος Σιρλαντζής: Κάλχας
Αντώνης Σιγάλας: Μενέλαος
Παναγιώτης Τερζάκης: Αγαμέμνονας
Μιχάλης Αγγελιδάκης: Ορέστης
Στέλιος Κέλερης: Αχιλλέας
Νατάσα Παπαμιχαήλ: Αφροδίτη
Λουκάς Θεοδοσόπουλος: Έρωτας

Ορχήστρα:

Μαρία Παχνιστή: φλάουτο
Περικλής Τιμπλαλέξης: βιολί
Καίτη Πάντζαρη: τσέλο
Χρύσα Γρένδα: πιάνο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο και Κυριακή 17, 18, 24, 25, 31 Οκτωβρίου και
1, 7 και 8 Νοεμβρίου στις 19.30

Διάρκεια: 95 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:
Στο ταμείο: 13€, 9€ μειωμένο*
Στην προπώληση: 10€, 7€ μειωμένο*

* (Για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ)

 

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018