Newsroom

Newsroom

Η Ομοσπονδία Βοστώνης αρνείται να δώσει τα χρήματα για τη Μυρτώ

Σε μια απίστευτη καταγγελία αναφορικά με τα χρήματα που μαζεύτηκαν για τη Μυρτώ, προχώρησε δικηγόρος στην ομογενειακή εφημερίδα “PROINI.us”. Σύμφωνα…

mirto

Σε μια απίστευτη καταγγελία αναφορικά με τα χρήματα που μαζεύτηκαν για τη Μυρτώ, προχώρησε δικηγόρος στην ομογενειακή εφημερίδα “PROINI.us”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Ομοσπονδία της Βοστώνης αρνείται να παραχωρήσει τα χρήματα για το σκοπό που συγκεντρώθηκαν, τα οποία μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 110.000 δολλάρια. Τα χρήματα κρατούνται αυτή τη στιγμή σε ειδικό λογαριασμό της τοπικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι μαζεύτηκαν τα χρήματα ( για να πληρωθούν, η εγχείρηση 5 Δεκεμβρίου 2013 στο Childrens Hospital και να αγοραστεί ένα ειδικό μηχάνημα (Tobii Speech Recognition Device, στοιχίζει 25.000 δολ.) ώστε να μπορεί η Μυρτώ να επικοινωνεί με ανθρώπους. Αλλά, μία Ελληνοαμερικανίδα φιλάνθρωπος η κ. Μπέσσυ Πάππας πλήρωσε τα της εγχείρησης, ενώ η κατασκευάστρια εταιρία (Medtronic), χάρισε ένα ειδικό μηχάνημα – «αντλία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ομοσπονδία παρά τα αιτήματα της μητέρας της αρνείται να δώσει απολογισμό-λογαριασμό. Πλέον την υπόθεση χειρίζεται δικηγόρος.Υπενθυμίζεται ότι η Μυρτώ νοσηλεύεται στο θεραπευτήριο «Σπόλτιγκ» της Βοστώνης έπειτα από το βιασμό και την κακοποίηση που υπέστη το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, από τον πακιστανικής καταγωγής Αχμέτ Βακάς.