Newsroom

Newsroom

Μεϊμαράκης: Δεν έχουμε ανάγκη τον "αντι-Τσίπρα" αλλά θετικά μηνύματα

«Φιλοδοξώ να χτίσω και όχι να γκρεμίσω, χωρίς αποκλεισμούς και στρατόπεδα» σημείωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ενώ άφησε αιχμές κατά όσων εγκατέλειψαν το κόμμα στα δύσκολα. Τόνισε πως όσοι ψάχνουν τον "αντι-Τσίπρα" δεν πιστεύουν στις αρχές της παράταξης και πως η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη από θετικά μηνύματα.

2375647

«Φιλοδοξώ να χτίσω και όχι να γκρεμίσω, χωρίς αποκλεισμούς και στρατόπεδα» σημείωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ενώ άφησε αιχμές κατά όσων εγκατέλειψαν το κόμμα στα δύσκολα. Τόνισε πως όσοι ψάχνουν τον “αντι-Τσίπρα” δεν πιστεύουν στις αρχές της παράταξης και πως η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη από θετικά μηνύματα.

Να σημειώσουμε πως από τους διεκδικητές του προεδρικού θώκου της ΝΔ είναι ο πρώτος που συγκέντρωσε και κατέθεσε το απόγευμα τις 50 υπογραφές που απαιτούνταν.

Δήλωσε επίσης ότι «αισθάνεται ταυτισμένος με την Ν.Δ.» ενώ υπενθύμισε ότι «δεν παράτησε ποτέ την παράταξη, ούτε στα πάνω, ούτε στα κάτω της».

Πρόσθεσε δε «Ήμουν πάντα παρών και στα εύκολα και στα δύσκολα, όπως το καλοκαίρι» συνέχισε, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο φορτίο με τεράστια ευθύνη. Αντιθέτως κάποιοι αφού έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί την εγκατέλειψαν. Κάποιοι σήμερα μάλιστα συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι έγιναν απολίτικοι».

«Δεν θέλω να υπάρχουν τα σε –κος μέσα στο κόμμα. Θέλω ενιαίο πολιτικό λόγο. Φιλοδοξώ να χτίσω και όχι να γκρεμίσω, χωρίς αποκλεισμούς και στρατόπεδα. Προτείνω συμφιλίωση, συγκατοίκηση με ανοχή στη διαφορετική άποψη» τόνισε χαρακτηριστικά

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του σημείωσε ότι «με την εμπειρία του χθες και τις ανάγκες του σήμερα και την προοπτική του αύριο όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε τη νέα Νέα Δημοκρατία».

Κατέληξε δε λέγοντας πως «Την υπηρέτησα με όλους τους προέδρους της γιατί είναι θεσμικός πυλώνας» σημείωσε και εξέφρασε τη φιλοδοξία του να εκπροσωπήσει το σύνολο του κόμματος όχι ένα μέρος ή ένα κομμάτι της Ν.Δ.

Το πρωί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ξεκίνησε, με δηλώσεις που παραπέμπουν σε σκληρή δεξιά αντιπολίτευση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

«Να ευχηθώ καλό μήνα. Καλό μήνα βέβαια και στους κατοίκους των νησιών που λίγο πριν τις εκλογές τους είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν πρόκειται να υπάρχει αύξηση ΦΠΑ και ο κ. Καμμένος τους είχε υποσχεθεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν μπει ο ΦΠΑ. Βέβαια, αυτά τα είπαν προ των εκλογών και τώρα που υφάρπαξαν τον ψήφο τους γιατί τους πίστεψαν έρχονται και ξεχνούν και βάζουν φόρους και αγνοούν όσες υποσχέσεις έδωσαν», είπε έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Και πρόσθεσε, καλλιεργώντας για μία ακόμη φορά την ξενοφοβία: «Να πω καλό μήνα επίσης και σε όσους κατοικούν στην πλατεία Βικτωρίας όπου και αυτοί πίστεψαν ότι μπορεί το μεταναστευτικό να λυθεί από την παρούσα κυβέρνηση που έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν κάνει απολύτως τίποτα”.

Και κατέληξε σαν να μην έχασε στις εκλογές πριν δέκα ημέρες με 7,5 μονάδες: “Καλό μήνα και σε κάθε ελληνική οικογένεια όπου αυτόν τον μήνα δυστυχώς θα έχει φορο-καταιγίδα και μείωση αποδοχών. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας ότι δεν έχουν ανοχή άλλη από τους πολίτες. Τους έχουν καταλάβει ήδη οι πολίτες και γι’ αυτό δυσφορούν πλήρως”.

Δήλωση στήριξης από τον Κώστα Καραμανλή

Σύμφωνα με τα “Παραπολιτικά”, ο πρώην πρωθυπουργός στέλνει από το γραφείο του το μήνυμα πως «ο Βαγγέλης είναι επιλογή ενότητας. Δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Με αυτόν πάμε και κοιτάμε μπροστά». Είναι σαφές πως απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη μιας μεγάλης μερίδας στελεχών και τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπαίνει στην κούρσα με σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Μπορεί να μιλά σαν να μη διαβάζει το αποτέλεσμα της κάλπης της 20ης Σεπτέμβρη, αλλά είναι φαβορί. Ίδωμεν.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…