Newsroom

Newsroom

Βαρουφάκης: Εάν η ΕΕ παραμείνει ασύμμετρη ένωση, εν τέλει θα συντριβεί

  «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αξιοποίησε την κρίση για να επανασχεδιάσει τη χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική της», ανέφερε από το Παρίσι ο…

 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αξιοποίησε την κρίση για να επανασχεδιάσει τη χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική της», ανέφερε από το Παρίσι ο Γιάννης Βαρουφάκης όπου μίλησε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη. «Εάν η ΕΕ παραμείνει ασύμμετρη ένωση, εν τέλει θα συντριβεί», συμπλήρωσε. Την ομιλία του Έλληνα υπουργού οικονομικών προλόγισε και συνόδευσε ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος Τζόσεφ Στίγκλιτς.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως οι ηθικολόγοι στην ΕΕ που κουνούν το δάχτυλο, δεν βοηθούν ούτε στην αντιμετώπιση της κρίσης, ούτε στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Είπε δε πως τα θεσμικά όργανα της ΕΕ είναι άκαμπτα και δεν δείχνουν την ευελιξία που απαιτείται.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με το πώς άλλαξε η ΕΕ μετά την κρίση; Όχι», ανέφερε. Στη βάση αυτή, υποστήριξε, πως συστήματα όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) δεν έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται.

Ο υπουργός εξέθεσε ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους – δανειστές κι ο Τζόσεφ Στίγκλιτς εξεπλάγη που κάποιες από αυτές όπως για παράδειγμα η δημιουργία ενός κρατικού φορέα διαχείρισης των “κόκκινων δανείων” συναντούν εμπόδια στην εφαρμογή τους.

 

 

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…