Newsroom

Newsroom

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε απεργία στις πανελλαδικές

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επιβεβαίωσε πως οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών…

panellinies

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επιβεβαίωσε πως οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, κι από τις 20 έως τις 24 Μαΐου. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση δεν αποκλείει ακόμα και την πολιτική επιστράτευση.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου τους μέχρι και 25%, το οποίο σημαίνει απολύσεις ακόμα και 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβριο, για την προώθηση Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα, μετατρέποντάς τους σε περιπλανώμενους φαντάρους, ενώ προωθείται, επίσης με Προεδρικό Διάταγμα, η αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις. Αξίζει να σημειωθούν, επίσης, η δραματική περικοπή δαπανών για την Παιδεία, που θα φτάσει ακόμα και κατά 47% το 2016 σε σχέση με το 2009, καθώς και οι νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων.

Χθες Πέμπτη, η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών είχε αποφασίσει, ύστερα από πολύωρη και ταραχώδη συνεδρίαση, απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των εξετάσεων, καθώς και πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου. Σημειώνεται πως ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ενημέρωσε πως ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σκοπεύει να καταθέσει ρύθμιση σχετικώς με τη διαδικασία λήψης απόφασης για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, δήλωση όμως που αμφισβητήθηκε εντόνως από άλλους παριστάμενους. Η ΔΑΚΕ, ωστόσο, ανακοίνωσε πως αποσύρει την υπογραφή της για απεργία και πως το θέμα θα έπρεπε να ξανασυζητηθεί σήμερα, όπως και γίνεται.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…