Η Ντόρα θέλει να διαφοροποιηθεί από Σαμαρά… αλλά δεν μπορεί (ηχητικό)

«Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ.Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική ξέρετε είναι πάντοτε εύπλαστο»

3988677

Μεσοβέζικη τοποθέτηση της άλλοτε «φωνή της λογικής» της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, για το ξενοφοβικό παραλήρημα του Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ.

Η βουλευτής της ΝΔ προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από τον πρώην πρωθυπουργό αλλά για το καλό του κόμματος, εν τέλει σύρθηκε στην νομιμοποίηση των ρατσιστικών τοποθετήσεων του Σαμαρά.

Φαίνεται ότι η ακροδεξιά ρητορική γίνεται και επίσημα η «γλώσσα και ψυχή» της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6» και κληθείσα να σχολιάσει το ότι ο κ. Σαμαράς κατέθεσε μια διαφορετική πλατφόρμα με την ομιλία του, η κ. Μπακογιάννη απάντησε με μια φράση γεμάτη νόημα:

«Ναι; Δεν την κατάλαβα».

Συνεχίζοντας, η βουλευτίνα της ΝΔ ανέφερε ότι δεν βλέπει κάποια διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού από την πολιτική του κ. Μητσοτάκη. «Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ.Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική ξέρετε είναι πάντοτε εύπλαστο», σχολίασε.

«Ουσιαστική πρόταση Σαμαρά δεν κατατέθηκε», διεμήνυσε η κ. Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη δήλωση Σαμαρά περί αποδέσμευσης από αυτήν, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποια τρόπος αποδέσμευσης με βάση το διεθνές δίκαιο.

Μάλιστα, ερωτηθείσα γιατί ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει αυτή την άποψη, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Ρωτήστε τον ίδιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά του πρώην πρωθυπουργού Άντώνη Σαμαρά αλλά και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, έχει κατατεθεί μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων με ρατσιστικό κίνητρο και δημόσια προτροπή σε διακρίσεις και μίσος κατά των προσφύγων, από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και τον Παναγιώτη Δημητρά.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…