Η Ντόρα Μπακογιάννη απαντά για την αποστολή 118 προσώπων στον ΟΗΕ το 2006 (video)

Τι λέει για την παρουσία του γιου της Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και του Βαγγέλη Μαρινάκη στη λίστα των συμβούλων του υπουργείου Εξωτερικών.

984785

Απαντήσεις σχετικά με την πολυμελή αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2006 έδωσε η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον νυν υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε από τη Ντόρα Μπακογιάννη να απαντήσει σχετικά με το γεγονός ότι στην αποστολή υπήρχαν 118 άτομα, «διπλάσια σε αριθμό από τη Γαλλία και τετραπλάσια από την Πορτογαλία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, επανέφερε το θέμα, ζητώντας απαντήσεις τόσο για το μέγεθος της αποστολής, όσο και για το γεγονός ότι μέλη της ήταν συγκεκριμένα ο γιος της κ. Μπακογιάννη, Κώστας, αλλά και ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Όταν είναι απόφοιτος του Harvard και έχει κάνει τις σπουδές που έχει κάνει, τότε ναι, ήταν χρήσιμος και αν είχατε κάνει μια ερώτηση στο υπουργείο θα σας το λέγανε όλοι», τόνισε σε έντονο ύφος η κ. Μπακογιάννη, σε σχέση με την παρουσία του 25χρονου τότε Κώστα Μπακογιάννη στην ελληνική αποστολή.

Αναφορικά με την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αποστολή, η κ. Μπακογιάννη υπενθύμισε ότι εκείνη την περίοδο η Ελλάδα προήδρευε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και κατόρθωσε να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλα τα αραβικά κράτη μαζί με το Ισραήλ προκειμένου να επιχειρηθεί ένας διάλογος που θα έδινε λύση στα μακροχρόνια προβλήματα της Μέσης Ανατολής.

«Ο κ. Μαρινάκης δεν πληρώθηκε από κανέναν, είχε απλώς μια κάρτα για να παρακολουθήσει εκείνη την ιστορική ημέρα», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ήταν σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών. 

Στον επίσημο κατάλογο του ΟΗΕ που είχε φέρει στο φως το altsantiri.gr το 2006 εμφανίζεται το σύνολο των προσώπων που αποτελούσαν την πολυμελή ελληνική αποστολή.

Ολόκληρος ο κατάλογος των προσώπων που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή στον ΟΗΕ το 2006, όπως προκύπτει μέσα από τα επίσημα έγγραφα του Οργανισμού, έχει ως εξής: 

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

gaza 1

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

Χωρίς το Ισραήλ πραγματοποιούνται οι συνομιλίες, στο Κάιρο, για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μετά…

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

drastes

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

Σε βίντεο-ντοκουμέντο από πρόσφατο χτύπημά της οργάνωσης σε σπίτι επιχειρηματία, φαίνεται και το Modus operandi…

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

ΚΑΡΑΛΗΣ

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής κατάφερε να βρεθεί στους τρεις κορυφαίους του κόσμου με ένα τρομερό…