Η νίκη Μπάιντεν και ο… επικήδειος Μητσοτάκη!

Όπως ο εξωγήινος του Υμηττού έτσι κι εγώ φαντάστηκα τον συμπολίτη Κυριάκο ανεβασμένο στο πόντιουμ της επίσημης εξοδίου ακολουθίας του συγχωρεμένου να μιλάει απευθυνόμενος στην οικογένεια του εκλιπόντος και σε πλήθος ηγετών ξένων χωρών

4151783 1 0

Διαβάζουμε στο μήνυμα του συμπολίτη μας Κυριάκου του πρωθυπουργού επί τη εκλογή του 46ου προέδρου των ΗΠΑ: «Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε αληθινός φίλος της Ελλάδας και είμαι βέβαιος ότι υπό την προεδρία του η σχέση μεταξύ των χωρών μας θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή”, αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός». (μετάφραση από το CNN. gr).

Για την ακρίβεια έγραψε στο twitter: “Joe Biden has been a true friend of Greece and I’m certain that under his presidency the relationship between our countries will grow even stronger”.

“Υπήρξε” λέει ο Κολάμπια “has been” – “ήταν” αληθινός φίλος, κλπ.

Τώρα γιατί εμένα μου θυμίζει επικήδειο αυτό το “υπήρξε”; Όπως ο εξωγήινος του Υμηττού έτσι κι εγώ φαντάστηκα τον συμπολίτη Κυριάκο ανεβασμένο στο πόντιουμ της επίσημης εξοδίου ακολουθίας του συγχωρεμένου να λέει απευθυνόμενος στην οικογένεια του εκλιπόντος και σε πλήθος ηγετών ξένων χωρών:

“Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε αληθινός φίλος της Ελλάδας και ήμουν βέβαιος ότι υπό την προεδρία του η σχέση μεταξύ των χωρών μας θα γινόταν ακόμη πιο ισχυρή.

Θα βοηθούσε τη χώρα μου και εμένα προσωπικώς στο δύσκολο έργο αντιμετωπίσεως της πανδημίας του covid – 666 (Κυριάκο συγκεντρώσου covid-19 λέγεται).

Θα είχε φροντίσει να με απαλλάξει από τα δεσμά της χούντας των συνταγματαρχών, εμένα τον αντιστασιακό κρατούμενο έξι (6) μηνών βρέφος παρέα με την υπολοχαγό Νατάσα η οποία βασανίστηκε σκληρά από τη …. μακιγιέρ του άσπλαχνου παραγωγού της ταινίας.

Θα είχε φροντίσει να με πάρουν στο Χάρβαρντ χωρίς να βάλει μέσον ο πατέρας μου και εκτεθεί στα μάτια της κοινής γνώμης (λες και θα ήταν πρώτη φορά!!).

Θα με είχε προστατέψει από κακουχίες όπως να χωρίσω και να ξανασμίξω με την ίδια γυναίκα (το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός …..) εγώ ένας κατά τ’ άλλα σοφός. Οφείλω όμως να ομολογήσω, αξιομνημόνευτε Τζο, ότι μας συνέδεσαν και μας συνδέουν με την υπέρκομψη Μαρέβα ισχυροί δεσμοί κομψότητος και μόδας, λίγο το ‘χεις; !!!

Ο εκλιπών, ο “υπήρξε αληθινός φίλος της Ελλάδας” θα είχε φροντίσει ώστε να ρίξουν κεφάλαια τα αμερικανικά funds στη χώρα μου για άμεση παραγωγή εμβολίου κατά του covid – 222 (είπαμε συγκεντρώσου…) με βάση την ελληνική πατέντα ονόματι “φιλότιμο” – αγγλιστί “filotimo” – όπως το ανακήρυξα ως το “εθνικό εμβόλιο” των Ελλήνων σε ένα από τα 123 διαγγέλματά μου (το τελευταίο παρέα με τον Σωτήρη, όχι τον Μουστάκα, τον άλλον….). Κάθε Έλληνας, αξιομακάριστε Τζο, φορέας  μιας δόσης εμβολίου!!! Εξαιρέσαμε, φυσικά, τους αντεθνικώς σκεπτόμενους και δρώντες κομμουνιστάς, τους εν γένει αριστερούς και τους διεθνιστάς. Εργαστηριακές έρευνες έδειξαν, ωστόσο, ότι οι ακροδεξιοί εθνικισταί της λαοπρόβλητης ημετέρας παρατάξεως είναι φορείς πολλαπλών δόσεων αντι-covid, κάτι σαν τους εκατοντάδες μπλε κόκκους απορρυπαντικών που συνιστούν οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων.

Θα είχες φροντίσει, ως τέως ἀξιόπιστος, ἀξιότιμος, ἀξιοφίλητος, ἀξιόκλεος και νυν μακαρίτης, να μας προμηθεύσεις ειδικούς επιβήτορες ώστε να μπορέσουμε να γεννήσουμε λεωφορεία, τώρα που τα έχουμε ανάγκη. Διότι από το “πουθενά” δεν γίνεται. Αυτό είπα στους δικούς μου τους άσχετους, παρέα με τον Σωτήρη…

Θα είχες φροντίσει να αναδείξεις παγκοσμίως τις λακωνικές σοφίες ενός μεγάλου ηγέτη που είμαι εγώ ό ίδιος, όπως ότι “τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι μέσα μαζικής μεταφοράς”. Πσσσ, τί λέω ο παμμέγιστος!

Κλείνοντας τον εμπνευσμένο μου επικήδειο, άξιο τέκνο της Αμερικής, δεν μπορώ να μη σε “μαλώσω” που άφησες ορφανή την πατρίδα και την οικογένειά σου. Τι την ήθελες της Προεδρία γέρος άνθρωπος, 77 χρονών με το ένα πόδι στον τάφο; Τέλος πάντων ας είναι μαλακό το χώμα που θα σε σκεπάσει…..              

Μια ανάσα ανακούφισης ξέφυγε από τα χείλη των τεθλιμμένων συγγενών μόλις επιτέλους τερματίστηκε ο εν λόγω επικήδειος. Ένας από τους παρευρισκομένους σιγομουρμούρισε: “Αυτό το παιδί φαίνεται ότι μεγάλωνε μέχρι τα πέντε χρόνια του και κατόπιν μόνο …. ψήλωνε”. Εμείς θα πούμε ότι αυτά είναι συνηθισμένες κακίες ζηλόφθονων ανθρώπων. Συμφωνεί σ’ αυτό και ο Σωτήρης….

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…