Newsroom

Newsroom

Η Νίκη Κεραμεώς καταργεί τις παρατάξεις και προκαλεί την οργή του Twitter: «Οδεύουμε ολοταχώς 50 χρόνια πίσω»

Την οργή των χρηστών στο Twitter προκάλεσε η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως για την de facto κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων 

5121633

Την de facto κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων ανακοίνωση η Νίκη Κεραμέως μετά την εκλογική κατάρρευση της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές.

Η Υπουργός Παιδείας παρουσιάζοντας το νέο νομο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, έκανε πριν από λίγο γνωστό ότι στο εξής οι εκλογές των φοιτητών θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ενώ θα δημιουργηθεί Συμβούλιο Φοιτητών σε κάθε ΑΕΙ.

Με βάση, δηλαδή, το νέο της νομοσχέδιο, οι φοιτητικές παρατάξεις όπως τις ξέρουμε σήμερα δεν θα έχουν συμμετοχή πλέον στα όργανα των ΑΕΙ, αλλά οι εκπρόσωποι των φοιτητών θα επιλέγονται από ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την πρώτη εκλογική αποτυχία της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές, όπου έχασε από την Πανσπουδαστική ύστερα από τρεις δεκαετίες. 

Έντονες αντιδράσεις κατά της Νίκης Κεραμέως από το Twitter 

Με οργή υποδέχτηκε ο κόσμος του Twitter τις ανακοινώσεις που έκανε η Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει τις νέες αλλαγές στα ΑΕΙ