Η Νίκη Κεραμέως δίνει συγχαρητήρια στους μαθητές που έκοψε

Αυξάνονται οι υπογραφές που ζητούν την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και την παραίτησή της Υπουργού

5091210 2

Σε πρωινή εκπομπή του «OPEN» εμφανίστηκε σήμερα το πρωί η Νίκη Κεραμέως μετά και τον σάλο που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες όταν είδαν το φως της δημοσιότητας δυο καταγγελίες αριστούχων που κόπηκαν από τις σχολές που είχαν δηλώσει, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που η ίδια θεσμοθέτησε προκειμένου να κόψει 20.000 μαθητές από την είσοδό τους στα Α.Ε.Ι., και να τους αναγκάσει να στραφούν στο δίκτυο των ιδιωτικών κολεγίων.

«Λυπάμαι» για τον μαθητή που με ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι με κορυφαίες επιδόσεις έμεινε εκτός αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και ΑΠΘ λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στο ειδικό μάθημα του σχεδίου, που δεν διδάχθηκε διά ζώσης λόγω της πανδημίας, είπε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ωστόσο, το ρεσιτάλ υποκρισίας συνεχίστηκε όταν η ίδια επέλεξε να δώσει συγχαρητήρια στους αριστούχους μαθητές που η ίδια έκοψε από τις σχολές προτίμησής τους λόγω της Ελ. Βάσης Εισαγωγής, ενώ, δεν δίστασε να προσπαθήσει ακόμα και να εκλογικεύσει την όλη κατάσταση που έχει προκύψει με τους 20.000 μαθητές που η ίδια άφησε εκτός Α.Ε.Ι.

Όπως δήλωσε η Υπουργός: «Τα ειδικά μαθήματα έχουν ειδικό βάρος» και «οι συνυποψήφιοί του έγραψαν καλύτερα», προσέθεσε για έναν μαθητή που με 20.988 μονάδες είχε επίδοση 1.838 μονάδων πάνω από τις περυσινές βάσεις, στις σχολές που στόχευε. 

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε την παράλογη ιδέα οι κορυφαίοι σε επιδόσεις που «κόπηκαν» λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής να πηγαίνουν στην επαγγελματική κατάρτιση των ΙΕΚ και μάλιστα των δημόσιων, για τα οποία ταυτόχρονα παραδέχθηκε εμμέσως ότι δεν είναι σε κάποια εξαιρετική κατάσταση, αφού το υπουργείο Παιδείας κατευθύνει τώρα εκεί κονδύλια για την αναβάθμιση.

Και αφού η Νίκη Κεραμέως αρνήθηκε να αποδεχθεί την πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί μετά την εισαγωγή της Ελ. Βάσης Εισαγωγής που αφήνει απ’ έξω το ιστορικά πρωτόγνωρο αριθμό των 20.000 μαθητών, προσπάθησε, τέλος, να υποβαθμίσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και εκπαιδευτικών φορέων που ισχυρίζονται ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι ένα οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργείου Παιδείας για να αφήσει σκόπιμα εκτός εκτός ΑΕΙ δεκάδες χιλιάδες μαθητές που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές φέτος και να τους αναγκάσει να στραφούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως όλα δείχνουν, η Υπουργός δεν έχει καταφέρει να καταλαγιάσει τις σφοδρές αντιδράσεις που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Η οργή γονέων, μαθητών και καθηγητών, έχει βρει χώρο έκφρασης στο διαδίκτυο, όπου από το μεσημέρι της Τρίτης συγκεντρώνονται υπογραφές στο αναρτημένο ψήφισμα που ζητά την παραίτηση της υπουργού και την ανάκληση του «τερατουργήματος» της ΕΒΕ.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί κοντά στις 30.000 υπογραφές. 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…