Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει αποκλεισμό υποψήφιου λόγω καταγωγής στον συνδιασμό του Καραμέρου

Την απόσυρση της στήριξής της στον Γιώργο Καραμέρο ανακοίνωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, επειδή απέκλεισε υποψηφιότητα λόγω καταγωγής

NewsRoom 25/02/2019 | 18:45

Με μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία συνόδευσε την απόσυρση της στήριξής της στον Γιώργο Καραμέρο, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Νεολαία του κόμματος γνωστοποιεί πως η παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» αποκλείει υποψηφιότητες λόγω καταγωγής.

Την καταγγελία πυροδότησε, το γεγονός ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι», αρνήθηκε να συμπεριλάβει μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που είναι Μουσουλμάνος στις λίστες των υποψηφίων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση. 

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Το «Ενωμένο Μαρούσι» του κ. Καραμέρου αποκλείει υποψηφιότητες λόγω καταγωγής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι», αρνήθηκε να συμπεριλάβει μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις λίστες των υποψηφίων, λόγω της καταγωγής του.

Ο πολιτικός χώρος της νεολαίας της ριζοσπαστικής αριστεράς, ουδεμία ιδεολογική και πολιτική συγγένεια έχει με ανθρώπους που ακολουθούν πρακτικές αποκλεισμού, λόγω χρώματος και καταγωγής.

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και πρέπει να απομονωθούν, τόσο σε κοινωνικό, όσο και πολιτικό επίπεδο, μέσα από την οικοδόμηση ενός ανοικτού και δημοκρατικού μετώπου, απέναντι στην ακροδεξιά και στην αντίληψη που θέλει τον δήμο σαν λάφυρο στα χέρια των μεγάλων συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.

Το όραμα του κ. Καραμέρου για ένα «Ενωμένο Μαρούσι» είναι κενό περιεχομένου σε όλα τα επίπεδα.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Καραμέρου».